Toename aantal corona-besmettingen in Aalsmeer

Aalsmeer – Het aantal besmettingen met het coronavirus neemt in het hele land fors toe. Vooral de Randstad staat diep in het rood. De meeste besmettingen worden al dagen geconstateerd in Amsterdam. Ook de grote steden Rotterdam en Den Haag staan dagelijks in de top drie. In de plaatsen rond de hoofdstad houdt het coronavirus eveneens flink huis. 

Ook in Aalsmeer is het aantal besmettingen weer toegenomen (157). In week 40 (eerste week van oktober) zijn 70 inwoners positief getest op het coronavirus. Per 10.000 inwoners zijn dit 22 besmettingen. In totaal hadden die week 377 inwoners zich laten testen. In week 41 (tweede week van oktober) zijn meer inwoners naar de GGD gegaan voor een test, 486 in totaal. Van dit aantal kregen 86 inwoners een telefoontje dat ze een positieve uitslag hadden (27 per 10.000 inwoners).

Er zijn gelukkig geen inwoners uit Aalsmeer opgenomen in ziekenhuizen en er vallen geen overledenen te betreuren. Ook in Uithoorn en Amstelveen blijven de opnames en overledenen deze week op nul. In Haarlemmermeer liggen 7 inwoners ter behandeling in het ziekenhuis en hebben 6 inwoners het covid-19 virus niet overleefd. 

In Uithoorn zijn de afgelopen twee weken totaal 127 besmettingen (51 in week 40 en 77 in week 41) vastgesteld. In totaal 748 Uithoornaars brachten een bezoek aan de teststraat. Ook meer inwoners van Amstelveen hebben zich de afgelopen twee weken laten testen, 1102 in week 40 en 1351 in week 41, een toename van ruim twintig procent. Positief getest werden deze twee weken 416 inwoners van Amstelveen. 

Bron: GGD Amsterdam

Maatregelen

Afgelopen dinsdag 13 oktober heeft het kabinet extra maatregelen aangekondigd, die gelijk vandaag ingaan. Hierover werd volop gespeculeerd en wat gevreesd werd is voor de komende twee of vier weken de waarheid: De horeca (café’s en restaurants) moeten dicht en de sportcompetitie is stil gelegd. Overigens blijft afhalen bij restaurants wel mogelijk. Doe dit vooral en blijf lokaal shoppen. Samen in Aalsmeer tegen corona!

Het is wel duidelijk dat corona op dit moment het ‘gevecht’ aan het winnen is en dit tij moet natuurlijk gekeerd worden. Blijft daarom belangrijk om regelmatig de handen te wassen, afstand van 1,5 meter te bewaren, bij verkoudheidsverschijnselen thuis te blijven en draag een mondkapje in openbare publieke gebouwen.