TeamNL uitgeschakeld op WK Handbal

Aalsmeer – De TeamNL Handbalheren zijn de Main Round op het Wereldkampioenschap goed begonnen. In een spannende wedstrijd trok de ploeg van bondscoach Staffan Olsson afgelopen donderdag 19 januari aan het langste eind tegen Qatar: 30-32. Bij rust keek Oranje tegen een ruime achterstand aan: 19-15 in de tweede helft kwam de ploeg met de Aalsmeerse handballers Jeffrey Boomhouwer en Samir Benghanem goed terug en wist de winst te pakken. De euforie was groot, maar van korte duur. Zaterdag werd met 26-33 verloren van Duitsland en maandag moest TeamNL in Servië haar meerdere erkennen na een nipt verlies van 32-30. Nederland is uitgeschakeld op het WK. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson heeft het eindtoernooi afgesloten met drie winst en drie verliespartijen. 

Honderdste interland Jeffrey Boomhouwer

Tijdens de wedstrijd tegen Duitsland is wel een klein feestje gevierd. Het was de honderdste interland voor Jeffrey Boomhouwer en deze mijlpaal werd in Polen bijgewoond door een groot aantal van zijn familieleden. Na de wedstrijd tegen Servië maakte Jeffrey Boomhouwer, samen met TeamNL spelers Iso Sluijters en Jasper Adams, bekend dat zij hun interlandcarrière beëindigen. Jeffrey Boomhouwer betrad op 18 juni 2009 voor het eerst het veld samen met de TeamNL Handbalheren. De 34-jarige handballer van Green Park Handbal Aalsmeer heeft in totaal 101 interlands gespeeld waarin hij 246 keer scoorde. Jeffrey: “Ik droomde ervan om prof te worden en te spelen voor het Nederlands team. Ik heb twaalf jaar mijn droom geleefd. Ik ben ontzettend trots en dankbaar voor degenen die mij tijdens mijn carrière hiermee geholpen hebben op wat voor manier dan ook. Ik blijf deze sport een warm hart toedragen. Deze groep is nog niet klaar. Hou ze in de gaten!” 

Zaterdag weer BeNe League voor Green Park

Het WK-avontuur is voor Jeffrey en Samir weliswaar voorbij, maar vanaf aanstaande zaterdag 28 januari wacht alweer de volgende uitdaging. De BeNe League gaat weer van start en Green Park Aalsmeer neemt het deze avond in Limburg op tegen Kembit Lions, de nummer twee. De wedstrijd begint om 20.00 uur en is te volgen via livestream, maar op de tribune gaan zitten is natuurlijk ook mogelijk. Zo’n twee uurtjes rijden, maar dan kan genoten worden van spektakel. Op zaterdag 4 februari kan de auto thuis gelaten worden en toch een uitwedstrijd bijgewoond worden. Met een supportersbus gaat Green Park naar tegenstander Visé. De bus vertrekt om 16.45 uur vanaf De Bloemhof. De reis is inclusief entreekaartje, maar vooraf opgeven is vereist en kan via 06-15660865 (Saskia). Wees er snel bij, vol is vol.