Oproep: Waar is Frederik Pallesen?

Aalsmeer – Sinds 15 januari dit jaar wordt Frederik Pallesen uit Aalsmeer vermist. De oorspronkelijk in Denemarken geboren Frederik is het laatst gezien in de Hornmeer, bij zijn ouderlijk huis in het Rameaulaantje. Frederik is op 3-jarige leeftijd met zijn ouders naar Nederland geëmigreerd en de inmiddels 26-jarige spreekt de taal vloeiend.

In de regionale kranten hebben in januari enkele oproepen gestaan, evenals op facebook gevraagd werd naar Frederik uit te kijken. Tot nu toe zonder resultaat.

Emotionele oproep

Dinsdag 18 juni is tijdens de uitzending van Opsporing Verzocht op Nederland 1 aandacht aan zijn vermissing besteed. Zijn ouders deden een emotionele oproep. Frederik komt uit een hecht gezin en is echt een familiemens. Voor het laatst hebben zij hem gesproken op maandag 14 januari rond tien uur in de avond. Hij meldde zich bij thuiskomst en gaf aan naar boven te gaan, omdat hij niet zo lekker was. Zijn ouders besloten hem de volgende dag te laten liggen. Later in de ochtend is geprobeerd telefonisch contact met hem op te nemen, maar Frederik nam zijn mobiel niet op.

Beloning van 15.000 euro

De familie leeft in onwetendheid en gaat er van uit dat Frederik nog leeft. De hoofdofficier van justitie heeft nu besloten een beloning uit te geven van 15.000 euro mocht er sprake zijn van een misdaad. Frederik werkte als koerier en reed rond in een wit bestelbusje van het merk Peugeot. Mogelijk is hij, buiten weten van zijn familie, betrokken geraakt bij schimmige zaakjes. Wellicht zijn hand- en spandiensten verricht voor criminelen.

Signaal in Almere

De mobiel van Frederik is dinsdag 15 januari om 11.50 uur getraceerd nabij Schiphol en rond 12.50 uur in Almere, aan de rand van het centrum. Om 13.29 uur was het laatste signaal. De politie weet niet zeker of Frederik zelf in deze wijk was of dat iemand anders zijn mobiel in handen had. Wel is Frederik eerder in dezelfde wijk in Almere geweest voor zijn koerierswerk. Enkele weken daarvoor had hij hier nog een bekeuring gekregen.

Frederik Pallesen is 26 jaar, heeft een tenger postuur, blond/rossig kort haar, blauwe ogen en is 1.80 meter lang. Hij heeft enkele opvallende tatoeages op zijn armen.

Mogelijk problemen

De uitzending is terug te kijken via de site van het Avro Tros programma. Mocht u/jij meer informatie hebben, neem dan contact op met de politie via de opsporingstiplijn: 0800-6070. Wie liever anoniem wenst te blijven, maar een mogelijke aanwijzing heeft, kan bellen met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. De politie deed vooral een oproep aan vrienden en kennissen van Frederik. Mogelijk heeft hij met iemand van hen gesproken over mogelijke problemen.

Foto: Frederik Pallesen (Politie Aalsmeer Uithoorn).