Veel animo voor badeendenrace

Aalsmeer  Afgelopen zaterdag 2 juni gingen maar liefst 3.000 badeendjes te water in het Oosterbad. Dankzij de hulp van Bas en Witte van Tol werden de eenden richting de finish gespoten.

Sommige eendjes wisten te ontsnappen, maar met hulp van de jeugd kwam alles goed en werden de eerste 20 winnende eendjes uit het water van het Oosterbad gevist door notaris Matthijs van Galen. De prijswinnaars zijn terug vinden op de website van Het Oosterbad (www.hetoosterbad.nl). Dit was het eerste grote evenement dat plaatsvond ter ere van  het 90-jarig bestaan van het natuurbad aan de Mr. Jac. Takkade.

Midzomernachtzwemmen

Vrijdagavond 22 juni wordt weer het traditionele midzomernachtzwemmen georganiseerd. Voor jong en oud zal er iets te beleven zijn. Zo zal er weer een opblaasrun van 10 meter in het diepe bad liggen en mag er, totdat het donker wordt, worden gezwommen.

Dit alles wordt omlijst met een gezellig muziekje. Kijk voor al het actuele nieuws van het Oosterbad ook eens op de facebookpagina. Vanaf deze week is het natuurzwembad op doordeweekse avonden ook geopend van 19.00 tot 20.30 uur (overdag van 13.00 tot 17.00 uur).

Door Loekie Brommer-Lucassen

Foto: www.kicksfotos.nl