Strenge controles politie op samenscholing

Aalsmeer – Naar aanleiding van de strengere maatregelen om verspreiding van het coronavirus in te dammen, gaat de politie extra controles houden op straten en pleinen. De pijlen zijn vooral gericht om samenscholing uit te bannen. Er wordt gesignaleerd dat jonge mensen, met name in de avond, in groepjes bijeen komen, maar ook ouderen vergeten tijdens een ontmoeting buiten de opgelegde afstand van 1,5 meter aan te houden.

Bij samenscholing van drie of meer personen, zal de politie direct optreden, waarschuwen en bekeuringen uitdelen. Er zijn al meldingen binnen gekomen van groepjes jeugd bijeen op het Praamplein, Molenplein en Beethovenlaan in Aalsmeer en op het Zijdelwaardplein in Uithoorn.

Het dringende verzoek is om thuis te blijven en wie er toch op uit moet: Bewaar 1,5 meter afstand. Het is de enige manier om het coronavirus de kop in te drukken en levens te redden!

Besmettingen

Het aantal besmettingen is de afgelopen week in alle gemeenten toegenomen. Aalsmeer begon met 2 inwoners die thuis in quarantaine werden gezet vanwege corona-besmetting, inmiddels in het aantal gestegen naar 9. In Amstelveen zijn 33 besmettingen, in Haarlemmermeer 23, in Uithoorn 4 en in De Ronde Venen 8 (cijfers RIVM 24 maart). In Amstelveen is een inwoonster (69 jaar) overleden aan het virus.