Meerlanden maakt 17 Aalsmeerse clubs blij

Aalsmeer – Op donderdag 12 december werden in Heemstede voor de 13e keer de cheques van het Meerlandenfonds uitgereikt. Meerlanden stelt met dit fonds € 55.000,- beschikbaar voor goede doelen en verenigingen in de gemeenten waar zij werkzaam is. Wethouder Wilma Alink mocht tijdens de feestelijke bijeenkomst de cheques overhandigen aan de Aalsmeerse prijswinnaars.

Dit jaar had het Meerlandenfonds in totaal 276 aanvragen uit elf gemeenten ontvangen. Uiteindelijk zijn 108 winnaars gekozen. Daarvan komen er maar liefst 17 uit Aalsmeer. Wethouder Alink mocht aan vijf prijswinnaars de cheque persoonlijk overhandigen. “De inzet van vrijwilligers is ontzettend belangrijk voor de activiteiten in de gemeente Aalsmeer. Het is mooi dat Meerlanden hier jaarlijks aandacht voor heeft en op deze manier verenigingen en organisaties een steuntje in de rug biedt”, aldus de wethouder.

Van Kinderkunstroute tot duo-fiets

Stichting De Kunstploeg kreeg tijdens de uitreiking € 800,- als bijdrage voor hun project om een Kinderkunstroute in Kudelstaart te realiseren. De basis hiervoor zal een dichtbundel van de basisschoolkinderen zijn over bijzondere plekken in hun wijk. Vereniging van Vogelvrienden voor Aalsmeer en omstreken ontving € 400,- voor grotere, diervriendelijkere kooien voor hun jeugdleden. Damesvereniging Kudelstaart kreeg € 600,- overhandigd voor een elektronisch kienapparaat en een headset met microfoon en versterker voor de bingo- en kienavonden. 
Aan Stichting Down Town Ophelia werd een cheque van € 503,- gegeven als investering in een nieuw, gemakkelijk kassasysteem met pinapparaat. Op deze manier kunnen ook mensen met een beperking de kassa bedienen. Stichting Vrienden van Zorgcentrum Aelsmeer mocht € 800 euro in ontvangst nemen als bijdrage voor een duo-fiets, die de mogelijkheid moet geven voor een cliënt om met een begeleider te gaan fietsen. 

Verdere donaties in Aalsmeer: Buurtvereniging Oostend (240 euro), Dorpshuis Kudelstaart (400 euro), Greenpark Handbal (380 euro), Interkerkelijk koor Caritas (300 euro), De Kudelkwetters (300 euro), Oostoogst (180 euro), Ouderensoos Kudelstaart (325,25 euro), Stichting CJA (406,56 euro), De Werkschuit (392,04), Stichting Meer Armslag (340 euro), Weekaatje (270 euro) en zwemvereniging Het Oosterbad (363,80 euro).

Bestuurslid Hoffscholte zwaait af

Voor bestuurslid van het eerste uur Joost Hoffscholte was dit het laatste jaar. Na zich dertien edities van het fonds over de vele aanvragen te hebben gebogen vindt de oud-burgemeester van Aalsmeer het tijd voor vers bloed vanuit de huidige bestuurders. “Veel mensen doen iets voor een ander, dat moeten we koesteren. Toen het fonds van start ging, had ik niet durven hopen dat het al zo lang zou bestaan. Mijn advies vanuit hoofd en hart zou zijn: het Meerlandenfonds is zo waardevol voor zowel de samenleving als de organisatie, laat het vooral voortbestaan!”