Heren TeamNL Handbal naar EK 2022

Aalsmeer – De TeamNL Handbalheren hebben de laatste EK-kwalificatiewedstrijd afgelopen zondag 2 mei met 32-30 gewonnen van Polen. De ploeg van bondscoach Erlingur Richardsson behaalt hiermee de tweede plaats in de poule en is zeker van deelname aan het EK 2022. Bij rust was het verschil één doelpunt in het voordeel van de Oranjeheren: 17-16. In maart stonden beide ploegen ook tegenover elkaar in de reeks voor EK kwalificatie. Destijds won Nederland dankzij een doelpunt van Kay Smits in de laatste seconde met 26-27. Beide teams wisten voorafgaand aan de wedstrijd al dat ze gekwalificeerd waren voor het EK 2022. Het ging in de wedstrijd om de tweede plaats in de poule.

EK 2022

Enkele dagen eerder, op vrijdag 30 april, wist Team NL Handbalheren de kwalificatiewedstrijd tegen Turkije te winnen met 24-32. Bij rust was het verschil drie doelpunten in het voordeel van de Oranjeheren: 12-15. Met deze winst werd al een grote stap richting kwalificatie gezet. Met ook de overwinning op Polen eindige Team NL op de tweede plaats in de poule en verzekerde hiermee officieel haar deelname aan het EK volgend jaar. Eindstand poule: 1. Slovenië (9), 2. Nederland (9), 3. Polen (6) en 4. Turkije (0). Het EK wordt van 13 tot en met 30 januari 2022 georganiseerd in gastlanden Hongarije en Slowakije.

Samir van Greenpark Aalsmeer

Eén van de spelers van Team NL is Samir Benghanem, handballer bij Greenpark Aalsmeer. In de wedstrijd tegen Turkije wist Samir liefst vijf keer te scoren, in het duel tegen Polen maakte hij zelfs zes doelpunten.