Handbal: Eenvoudige zege Greenpark op Volendam

Aalsmeer – De handbalheren van Greenpark Aalsmeer hebben donderdag 6 mei een eenvoudige zege geboekt op HV Kras Volendam: 38-20. Aalsmeer wist in de ‘eigen’ Bloemhof al snel op voorsprong te komen en bleef Kras Volendam steeds een ruim aantal punten voor. De teams gingen de rust in met 19-10 voor Aalsmeer.

Ook na de pauze liet Greenpark zich de winst niet meer ontnemen. De handballers van Aalsmeer waren in vorm en bleven scherp tot het eindsignaal. Kras Volendam moest haar meerdere erkennen en dus puntloos terug naar het Vissersdorp. De finalewedstrijden komen steeds dichterbij voor Greenpark Aalsmeer dat in de HandbalNL League op de tweede plaats staat. Koploper is vooralsnog Kembit Lions.

Stand: 1. Kembit Lions (10-15), 2. Greenpark Aalsmeer (10-13), 3. Bevo (8-7), 4. Volendam (9-6) en 5. Hurry Up (9-5).

Voor Aalsmeer wisten Tobias Marx en Samir Benghanem beiden zes keer te scoren. Tim Bottinga knalde vijf maal de bal in het doel. Topscorer bij Kras Volendam was Florent Bourget, zes treffers. Erik Blaauw (oud-speler Greenpark) scoorde vier maal.

Komend en volgend weekend speelt Greenpark Aalsmeer uit-wedstrijden. Op zaterdag 15 mei is Hurry-Up de tegenstander en zaterdag 22 mei gaat Aalsmeer naar Volendam.