Boerenvreugd vanavond in het Jeugdjournaal

Aalsmeer – Vanmorgen (woensdag 10 februari) zijn er op kinderboerderij Boerenvreugd opnames gemaakt voor het Jeugdjournaal. Vanavond is er een item over dieren in het koude winterweer. In de uitzending worden tips gegeven aan kinderen hoe ze hun huisdieren het beste kunnen verzorgen tijdens deze koude winterse dagen. Er zijn hiervoor opnames gemaakt op de boerderij en bij een dierenarts.

Onder andere zijn de ezels Job, Jasper en Roos gefilmd. Als ze nu naar niet naast hun net ‘gepedicuurde’ poten gaan lopen van verwaandheid… Vijf dagen geleden zijn de hoeven van de heren en dame netjes gekapt door hoefsmid Hans. De ezels hebben, net als alle andere dieren, al lange tijd geen bezoekers gezien. De aanwezigheid van de televisieploeg vonden zij wel heel gezellig.

De ezels van Boerenvreugd zijn best nieuwsgierig…

Ook Vlaamse reus Snowy wordt vast ‘beroemd’. Echter niet alleen door haar verschijning op televisie. Het konijn zit er lekker warmpjes bij in de grote quarantainestal, die speciaal voor haar is ingericht. De medewerkers van Boerenvreugd hopen dat de ruimte snel voller wordt. Snowy is namelijk uit logeren geweest bij een knappe ram… Als het goed is, krijgt ze deze week jonkies. De televisieploeg heeft ook gefilmd bij de andere konijnen en bij de kippen.

De beelden worden vanavond, woensdag  10 februari, om 19.00 uur uitgezonden op NPO3. Allemaal kijken natuurlijk. Heel benieuwd of ‘huispoes’ Tommy en boerderijhond Kenzo (ook) nog in beeld komen. Ze kwamen, net als Job, Jasper en Roos, heel nieuwsgierig een kijkje nemen tijdens de opnames.

Nog dicht

Kinderboerderij Boerenvreugd in de Hornmeer blijft overigens nog gesloten voor bezoekers tot en met 2 maart. Het Hornmeerpark is wel toegankelijk. Een rondje door het park wandelen om het terrein van de boerderij kan wel.