Politie voorkomt groot vuurwerk-protest in Oost

Aalsmeer – In Aalsmeer Oosteinde is donderdagavond 25 november de politie in actie gekomen na een oproep voor een protest tegen de corona maatregelen. Via sociale media werden oproepen gedaan om naar Oost te komen en vooral vuurwerk mee te nemen.

De politie is met een groot aantal wagens ter plaatse gegaan en surveilleerde met extra eenheden door de straten. In de wijk waren diverse harde knallen van vuurwerk te horen. Het groepje jongeren dat hier verantwoordelijk voor was, werd snel aangetroffen.

In de Karperstraat trof de politie drie jongens aan. Een van hen bleek een flinke collectie zwaar illegaal vuurwerk bij zich te hebben. De politie heeft de pakken met Cobra 6 vuurwerk in beslag genomen. De eigenaar is aangehouden.

Cobra 6 vuurwerk heeft de explosieve kracht van een kleine handgranaat en heeft het stempel ‘levensgevaarlijk’. Het in beslag genomen vuurwerk gaat vernietigd worden.

De politie is na de aanhouding nog enkele uren paraat gebleven, maar verdere ongeregeldheden hebben zich niet voorgedaan. Door de adequate actie van de poitie is een grote samenkomst uitgebleven.

Fotograaf: VLN Nieuws – Laurens Niezen