Vintage Modeshow een groot succes

Mijdrecht – Na een verplichte rust van bijna 2 jaar was het zondag 10 april eindelijk  zover. De Soroptimistclub Uithoorn/De Ronde Venen presenteerde zich met de Vintage Modeshow en de verkoop van nieuwe en gebruikte kleding in de kas bij van der Wilt Gerbera’s in Mijdrecht. De kas was omgebouwd tot catwalk en de werkruimte was omtoverd in een heuse kledingzaak inclusief pashokjes. Ruim 130 dames (en een enkele heer) bezochten de show.

Naaicursussen in Afrika

De opening werd verzorgd door de President van de club, waarna Stichting de Mama’s een presentatie hield over het goede doel, namelijk het geven van naaicursussen aan vrouwen in Afrika. Hierdoor krijgen de vrouwen meer vertrouwen in zichzelf en leren zij meer zelfredzaam te zijn. Na de naaitraining kan iemand heel gemakkelijk voor zichzelf beginnen, omdat er nauwelijks tot geen startkapitaal nodig is. Naaiopdrachten kun je gemakkelijk vanuit huis aannemen en uitvoeren. De opbrengst van het Vintage evenement was 3.000 euro, waarmee circa 14 vrouwen een naaicursus kunnen volgen.

14 Mannequins

In de kas toonden 14 mannequins (waarvan ruim de helft Soroptimist zijn) de leukste vintage en nieuwe kleding op de catwalk. Dit was nooit mogelijk geweest als hoofdsponsor Modehuis Blok de club niet met zoveel kleding en materiaal gesteund had. Tijdens en na de show werden de gasten voorzien van een drankje en vele culinaire hapjes. Na de show was er ruim gelegenheid om alle kledingrekken te bestuderen en kleding, tegen zeer lage prijzen, te kopen.  Er is dan ook veel kleding verkocht.
Restant kleding wordt, via het Leger des Heils, geschonken aan Oekraïense vluchtelingen.
Soroptimistclub Uithoorn de Ronde Venen dankt al haar  bezoekers en sponsoren en verheugt zich op de volgende activiteit: een pub-quiz, waar natuurlijk weer een goed doel aan verbonden wordt.