De Turfschippers zoekt enthousiaste dirigent

De Ronde Venen – Het shanty- en zeemanskoor De Turfschippers bestaat uit circa 33 zangers (mannen) in de leeftijd van 59 tot in de 84 jaar en treedt veelvuldig op in De Ronde Venen en in de verre regio. Het koor zingt veel Nederlandstalig maar ook Engelstalige en Duitse liedjes. Ook wordt elk jaar een Shanty-festival in Vinkeveen georganiseerd en in de maand februari een Turfschipperscafé met het motto: ‘Zing mee in ons Turf-schipperscafé’ met twee TV’s in de zaal waarop de teksten worden getoond. Dit alles in Dorpshuis De Boei in Vinkeveen.

Het combo bestaat uit vijf personen; toetsenist, slagwerker, grote trom en twee accordeonisten. Er wordt alle oneven weken gerepeteerd op donderdagavond van 19.30 tot 21.30 uur in het clubgebouw van de EHBO-vereniging Lucas in Vinkeveen. De Turfschippers zingt (tweestemmig) met plezier en in een ontspannen sfeer. Het is tijdens de repetities en optredens heel gezellig. De Turfschippers stelt teksten en MP3-bestanden beschikbaar waarmee de koorleden hun stempartij thuis kunnen oefenen.

Het shantykoor zoekt nu een enthousiaste hobby-dirigent(e) die het leuk vindt om De Turfschippers onder zijn/haar hoede wil nemen. Een vergoeding is bespreekbaar. Een kritisch/positieve manier van leiding geven aan het koor en solisten zouden zij fijn vinden. Wel de touwtjes in handen, maar ook niet te streng. Binnen het koor is er een repertoirecommissie die, in samenwerking met de dirigent, het programma voor de optredens voor elkaar maakt en ook zoekt naar nieuwe liedjes die voor dit koor uitvoerbaar zijn. Conservatorium geschoold is niet aan de orde. Enthousiast je hobby uitoefenen daarentegen wel. Kijk om alvast een indruk te krijgen van het koor op de website: www.deturfschippers.nl. Ben je geïnteresseerd? Heb je interesse? Neem dan contact op met de voorzitter, Bert van Asselen: telefoonnummer 06 – 20052327.