Politie geeft beelden vrij van aanslag op Poolse supermarkt

Aalsmeer – In het televisieprogramma Opsporing Verzocht afgelopen dinsdag 12 januari zijn beelden vrij gegeven van de aanslag op de Poolse supermarkt in de Ophelialaan. Er zijn beelden te zien van een persoon en een auto die mogelijk betrokken waren bij de ontploffing.

Kort voor de explosie, die rond 03.10 uur plaatsvond in de nacht van 7 op 8 december, stopte een donkerkleurige Fiat Punto op de Korianderhof (Spoorlaan). De bestuurder bleef in de auto, maar de bijrijder stapte uit. Deze man pakte twee tassen uit de kofferbak en liep daarmee in de richting van de Ophelialaan.

De bestuurder reed met de Piat Punto over de Spoorlaan en sloeg linksaf de Begoniastraat in. Mogelijk heeft hij daar of in de Geraniumstraat op de andere man gewacht. De politie vermoedt dat de bijrijder na de explosie terug naar de Fiat Punto is gerend en weer is ingestapt. Uit onderzoek blijkt dat de auto Aalsmeer verliet via de N196 (Burgemeester Kasteleinweg) in de richting van Hoofddorp.

De politie hoopt getuigen te vinden die weten wie de man is en/of informatie hebben over de bestuurder en over de Fiat Punto. Mogelijk zijn er meer beelden of heeft iemand (een van de twee) verdachten gezien. Wie meer informatie heeft wordt verzocht contact op te nemen met de Politie Opsporingstiplijn: 0800-6070, melding te doen via Misdaad Anoniem via 0800-7000 of bel met het Team Nationale Inlichtingen via 088-6617734.