Dirk Stevens winnaar 21e Historische Tuinknop

Aalsmeer – Afgelopen woensdag 29 november is op de volle tribunes van de veilingzaal op de Historische Tuin weer gestreden om de felbegeerde Historische Tuinknop. Een groot aantal inkopers van exporteurs – waaronder ook dit jaar  nieuwe ‘gezichten’ – en andere belangstellenden waren van de partij. 

Laatste keer Luus Hooyman

Voor Luus Hooyman was het dit jaar de laatste keer dat zij als veilingmeester de wedstrijd leidde. Zo’n 15 jaar heeft zij dat op uitstekende en professionele wijze gedaan. Na afloop werd zij dan ook met een hartelijk applaus en prachtige bloemen bedankt voor haar fantastische inzet! De wedstrijd  werd verspeeld – op de oude ‘Bloemenlust’ veilingklok uit 1930 – over vier voorronden, een halve finale en finale. Ook nu bleek weer dat het drukken van het juiste nummer echt niet gemakkelijk is. Uiteindelijk kwam in de spannende finale tussen Dirk Stevens  en Hans Boer de eerstgenoemde  als winnaar uit de strijd. Het was voor Dirk de eerste keer dat hij meedeed, en dan ook meteen winnen is beslist een prachtige prestatie. Hij mocht de 21ste Historische Tuinknop in ontvangst nemen.

Sinterklaas en Piet

Geheel onverwacht kwam opeens Sinterklaas met zijn gevolg de veilingzaal binnen en hij hield direct een geestige toespraak. Het werd een heel bijzonder bezoek, want op de door Piet meegebrachte muziek stonden in no time de deelnemers te dansen achter hun veilingbankjes. Coos Buis – die zoals elk jaar de ludieke veiling leidde – maakte direct van de gelegenheid gebruik om een Sinterklaas bezoek-aan-huis te veilen. 

Hoge opbrengst ludieke veiling

Deze door Sinterklaas aangeboden kavel bracht meteen een zeer fors bedrag op. De toon was daarmee gezet voor de rest van de zo’n 80 te veilen kavels. Vele Aalsmeerse bedrijven, horeca en winkeliers hadden prachtige producten en waardebonnen ter beschikking gesteld, die Coos op zijn eigen humorvolle wijze voor de klok bracht. Hij wist het publiek goed te bewerken resulterend in een prachtige opbrengst van ruim 8.500 euro. 

Het geld komt de Tuin zeer goed van pas, want de instandhouding van dit levende Tuinbouwmuseum – en dan met name het onderhoud – vergt elk jaar weer grote investeringen. Gelukkig vertonen de bezoekcijfers een stijgende lijn en neemt de Tuin een steeds belangrijker plaats in binnen de Aalsmeerse gemeenschap. Na afloop werd er nog lang nagepraat over deze bijzonder gezellige en geslaagde avond. Op naar de volgende editie in november 2024!

Foto: De trotse winnaar van de Historische Tuinknop 2023 Dirk Stevens (links) heeft zojuist zijn trofee en bloemen gekregen van bestuurslid Anton Temme.