CDA-raadslid zwaar gewond na ongeval

Aalsmeer – Dinsdag 29 januari omstreeks half twaalf in de ochtend is een vrouw geschept door een automobilist op de Aalsmeerderweg. Het ongeval heeft plaatsgevonden ter hoogte van bushalte nabij de Stommeerkade.

Vermoedelijk is het slachtoffer de weg overgestoken van of naar de bus. Een op dat moment voorbij rijdende automobilist heeft de vrouw waarschijnlijk niet meer kunnen ontwijken.

Meerdere ambulances en een traumahelikopter zijn ter plaatse gegaan. Het slachtoffer is met spoed en begeleiding van agenten op motoren naar een ziekenhuis vervoerd. Het opgelopen letsel is onbekend. 

De politie doet uitgebreid sporenonderzoek naar de exacte toedracht van het ongeval. De Aalsmeerderweg is daarom gestremd voor al het verkeer. 

Jongste raadslid in Aalsmeer

De zwaar gewonde vrouw is het 18-jarige (jongste) raadslid Thirsa van der Meer. Dit maakte CDA-fractievoorzitter Dirk van Willegen afgelopen dinsdagavond tijdens de vergadering van de commissie Ruimte en Economie bekend. Direct na zijn mededeling vertrok hij naar een bidstond in de kerk. Hij vroeg de aanwezigen in de raadzaal voor haar te bidden.

Thirsa ligt in het ziekenhuis en volgens familieleden is zij de nacht goed door gekomen. Ze ligt niet meer in coma, reageert goed op testjes en is inmiddels van de beademing af. Thirsa (en familie en vrienden) heel veel sterkte!

Foto: VTF / Laurens Niezen