Zon en regen tijdens carnaval in Poelgilderdam

Kudelstaart – Carnaval is in het Zuiden van het land van start gegaan, maar ook in Kudelstaart, omgedoopt tot Poelgilderdam, wordt dit feest groots gevierd. Op donderdag 28 februari begon de pret met de loting om de volgorde van de optocht met versierde wagens te bepalen. Thema dit jaar was ‘Een sportief carnaval’.

Kinderoptocht

Vrijdagavond 1 maart is carnaval gevierd met de jeugd en zaterdag was er de optocht voor de kinderen. Hier was veel aandacht aan besteed door de jongens, meisjes en hun familie. Er kwamen prachtig versierde karren, skelters en loopgroepen voorbij. Natuurlijk ook rond het thema sport en hier was heel creatief mee omgegaan. Voetballers, darters, Olympische spelen in de oudheid, schaatsers en zelfs coureur Max (de jongere versie) was erbij. Ook een team roeiers en deze ‘Kano Spetters’ hebben de eerste prijs gewonnen.

Zon en regen

De optocht vond plaats bij goed weer met zelfs af en toe zon. Zondag 3 maart bij de grote optocht was het weer omgeslagen en kregen de deelnemers diverse regenbuien over zich heen. Toch werd ook deze natte zondag de optocht aangevoerd door het Show Jachthoornkorps Kudelstaart. Petje af voor deze muzikanten, die waarschijnlijk hun uniformen na afloop konden uitknijpen. De deelnemers aan de optocht hadden in de vroege ochtend nog enkele maatregelen genomen om de karren enigszins droog te houden. Er is nog snel getimmerd en her en der plastic gespannen. Plezier hadden alle deelnemers zeker, het slechte weer namen ze maar voor lief, net als de vele kijkers langs de route dat deden.

Feest in Dorpshuis

Eindpunt was het Dorpshuis en hier hebben alle deelnemers zich zeker kunnen warmen. Het was superdruk in de grote zaal waar flink gehost is en natuurlijk de polonaise werd ingezet. Het Prinsenbal op zaterdagavond werd nog eens dunnetjes overgedaan. Tijdens dit feest was er nog een officieel moment. De sleutel van de gemeente Aalsmeer werd aan De Pretpeurders overhandigd door wethouder Wilma Alink.

Voor wie zondagmiddag ‘gematigd’ carnaval wilde vieren, was er in de kleine zaal een optreden van de Aalsmeerse Hobo String Band. De muziek van het vijftal viel in de smaak. Er werd volop gedanst en de heren zijn verblijd door prins Carnaval met een heuse ‘winner’ medaille. Het was weer een gedenkwaardig carnavalsweekend in Poelgilderdam!