Winterwonderland thema Pramenrace

Aalsmeer – De thema’s van de Juniorrace en de Pramenrace zijn vrijdagavond 8 maart bekend gemaakt in The Beach. De belangstelling voor deze ‘voorpret’ Pramenrace-avond was groot. De tribune in de veilingzaal was tot op de laatste plaats bezet. Een grote groep heeft de presentatie met filmpjes zelfs staande moeten bijwonen. Aanwezig was overigens de nieuwe burgemeester van Aalsmeer. Gido Oude Kotte zat ergens tussen de menigte. Misschien wel opgevallen, de enige man in colbert… Heel benieuwd hoe hij en zijn echtgenote deze sfeervolle bijeenkomst hebben ervaren.

Er was luid applaus van het publiek na de filmpjes als ‘warmmakers’. Bij de bekendmaking van het thema van de Juniorrace werden allemaal beelden van carnaval getoond en het verbaasde daarom nagenoeg niemand dat dit ook het thema werd. Inderdaad: Carnaval.

Ook bij de introductie van het filmpje voor de ‘grote’ Pramenrace werd al snel duidelijk dat het met winter te maken zou hebben. De aanwezigen kregen winterse taferelen te zien van skiërs, Aalsmeer in de sneeuw, koek en zopie en een stel schaatsen kwam in beeld. Het thema: Winterwonderland. Ja, daar kunnen de deelnemers aan de Pramenrace vast wel wat mee. Schaatsen, skiën, after-feestjes. Voor de minder creatieve deelnemers bood het SPIE-bestuur sneeuwmutsen aan voor een leuk prijsje.

Al met al een heel gezellige avond, waar duidelijk te merken was dat al weer uitgekeken wordt naar deze typische Aalsmeerse evenementen. De Juniorrace vindt plaats op 29 juni en de Pramenrace op 14 september. Alvast noteren in de agenda’s! Inschrijven voor de Juniorrace kan binnenkort via de website www.pramenrace.nl en voor de Pramenrace nadat de tocht der tochten voor kinderen heeft plaatsgevonden.

Schoonmaakactie

Tijdens de bekendmaking deed het SPIE-bestuur nog een oproep. Volgende week zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse schoonmaakactie op de Westeinderplassen plaats. SPIE hoopt met vele vrijwilligers de Poel op te kunnen gaan om zwerfvuil op te ruimen. Meehelpen kan door een mail te sturen naar info@pramenrace.nl. Verzamelen vanaf 7.45 uur bij Nieuwe Meer aan de Stommeerweg, vertrek om 8.00 uur.

Foto: www.kicksfotos.nl