Wethouder Alink bij ‘Heel Triade bakt’

Aalsmeer – Op donderdag 28 maart opende basisschool Triade de deuren voor ouders, verzorgers en andere geïnteresseerden tijdens ‘Heel Triade Bakt’: de leerlingen hebben deze middag hun kook- en bakkunsten laten zien en vertelden over wat zij geleerd hebben. Gedurende acht weken hebben leerlingen op basisschool Triade geleerd over gezonde en gevarieerde voeding en beweging tijdens het thema ‘Voeding & Gezondheid’.

In samenwerking met Sportservice Aalsmeer en Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) zijn er diverse workshops gegeven naast de lessen die door de leerkrachten werden verzorgd. Op deze afsluitende middag konden er wraps en smoothies geproefd worden en waren er diverse gezonde snacks en kannen vol ‘gepimpt water’ met lekkere smaakjes. Wethouder Wilma Alink van gezondheid was aanwezig op locatie Zuid om de middag officieel te openen en prees in haar openingswoord het enthousiasme waarmee de leerlingen betrokken waren: “Ik kan niet wachten om zelf een rondje te lopen en te proeven wat er allemaal gemaakt is!”

Belevingswereld

Met het thematisch onderwijs op basisschool Triade wordt er optimaal gebruik gemaakt van de belevingswereld van kinderen en wordt er geleerd vanuit de vragen die zij hebben rondom bepaalde onderwerpen. Na de meivakantie start het thema ‘reisbureau de wereld’.