Weer zonnepanelenactie dit voorjaar in Aalsmeer

Aalsmeer – Het zelf opwekken van duurzame energie met zonnepanelen is, naast isoleren, een goede manier om uw huis te verduurzamen. En door zelf energie op te wekken, bespaart u op uw energierekening. Er zijn veel bedrijven die zonnepanelen aanbieden. Het kan dan ook lastig zijn om een goede keuze te maken. Om u hierbij te helpen organiseert de gemeente dit voorjaar weer een zonnepanelenactie. 

De actie wordt uitgevoerd in samenwerking met het Regionaal Energieloket. Technische specialisten van het Regionaal Energieloket hebben voor deze actie een installatiebedrijf uitgekozen dat de zonnepanelen gaat installeren. Dit is gedaan op basis van onder andere prijs, kwaliteit en ervaring. 

Nog steeds rendabel

Met het organiseren van deze actie helpt de gemeente inwoners van Aalsmeer en Kudelstaart bij het verduurzamen van hun woning.  Zonnepanelen zijn niet alleen nuttig omdat ze duurzame stroom opwekken, ze helpen ook om de energierekening te verlagen. Zonnepanelen zijn nog steeds rendabel, zeker nu de salderingsregeling voorlopig niet wordt afgebouwd. Op dit moment is de terugverdientijd van zonnepanelen ongeveer 6 jaar (bron: Milieucentraal). Daarmee blijven zonnepanelen een aantrekkelijke én duurzame investering.

Online informatiebijeenkomst

De actie start met een online informatieavond op donderdagavond 4 april van 19.30 tot 20.30 uur. Tijdens deze informatiebijeenkomst wordt de zonnepanelenactie toegelicht en kunt u al uw vragen stellen aan de gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur. U kunt de bijeenkomst bijwonen vanuit huis, via laptop of tablet. Meer informatie en aanmelden via www.regionaalenergieloket.nl/aalsmeer