Weer rondleidingen over Zorgvlied

Amstelland – Marcel Bergen en Irma Clement (auteurs van Wandelen over Zorgvlied) starten weer met twee uur durende rondleidingen over de bekendste begraafplaats van Nederland. De rondleiding gaat langs een groot aantal bijzondere historische en moderne graven die op Zorgvlied te vinden zijn. De auteurs geven uitleg bij de uitbundige funeraire symboliek uit de negentiende eeuw die is aangebracht op de rijksmonumenten van onder andere Oscar Carré (1891), Sophia Knoll (1890) en Adrianus Hartog van Banda (1873).

Maar ook bij graven van bekende overledenen wordt stil gestaan. Daarnaast vertellen de auteurs meer over de tuin- en parkaanleg en de monumentale bomen op de begraafplaats. Ook komen moderne aspecten van Zorgvlied aan de orde, waaronder het ondergrondse grafkeldercomplex ‘t Lalibellum en het Crematorion.

In verband met de coronacrisis zijn de rondleidingen aan een aantal regels onderworpen: Het aantal deelnemers per rondleiding is maximaal acht personen en vooraf aanmelden via info@wandelenoverzorgvlied.nl of het inschrijfformulier op www.wandelenoverzorgvlied.nl is verplicht. Deelname 10 euro per persoon (inclusief koffie of thee).

De wandeling worden om de twee weken georganiseerd op de zondagen 19 juli, 2, 16 en 30 augustus, 20 september, 4 en 18 oktober en 1 en 22 november. De wandelingen starten allen om 14.00 uur en duren tot ongeveer 16.00 uur. Verzamelen bij de witte kantoorvilla aan de Amsteldijk 273 in Amstelveen. Door de Corona maatregelen wordt een strikte grens gehanteerd qua aantal deelnemers. Degenen die zich opgeven ontvangen een bericht of zij wel of niet deel kunnen nemen.