Weer afval gedumpt bij containers Zwarteweg

Aalsmeer – Op donderdag 28 maart rond half twaalf in de ochtend heeft een aanrijding plaatsgevonden op de Machineweg, hoek met de Oosteinderweg. Een auto en een motor hebben elkaar over het hoofd gezien. De 31-jarige motorrijder uit Hoofddorp kwam ten val en is met onbekend letsel vervoerd naar het ziekenhuis. De 69-jarige bestuurder van de auto kwam met de schrik vrij, evenals zijn 65-jarige passagiere uit Amsterdam.

Aalsmeer – Bijna wekelijks wordt rond de glas- en plasticcontainers aan de Zwarteweg afval gedumpt. De plek wordt ontsierd door klein grofvuil, maar regelmatig ook door zelfs afgedankte banken en kapotte bedden. De vuilnisbelt in de buurt zijn omwonenden nu spuugzat.

Door de gemeente is enige tijd geleden een bord geplaatst met de tekst ‘Het is niet toegestaan afval naast de containers te plaatsen’, maar hier blijken ‘dumpers’ maling aan te hebben. Afgelopen weekend was het weer raak en is een grote hoeveelheid huisraad en ander afval naast en achter de containers gezet.

De omwonenden zijn er nu helemaal klaar mee. “We willen cameratoezicht”, laten de bewoners weten. “Het bord heeft geen enkele uitwerking.” Wellicht ook een overweging voor de gemeente om te kiezen voor een andere locatie voor de glas- en plasticbakken. In plaats van langs de weg in de wijk, zodat er meer controle en toezicht is.