Watertoren oranje: Aandacht voor geweld tegen vrouwen

Aalsmeer – Sinds 25 november en tot 10 december is de watertoren in het kader van UN Orange The World weer oranje verlicht. Met deze actie wordt aandacht voor geweld tegen vrouwen gevraagd. Initiatiefnemers van deze actie zijn, net als vorig jaar, Thirsa van der Meer (CDA-raadslid Aalsmeer) en Lucie Hofman (Sor-optimistenclub Ronde Venen).

Volgens vrouwenrechtenorganisatie ActionAid is het aantal vrouwen dat in deze coronacrisis om hulp vroeg via de anti-geweld noodhulplijn fors toegenomen. Des te meer reden om aandacht te vragen voor dit probleem.

“Geweld tegen vrouwen is nog steeds een ontzettend groot probleem, maar er is licht aan het einde van de tunnel. Door gebouwen wereldwijd oranje, de kleur van hoop en van het nieuwe dageraad, op te laten lichten, willen we vrouwen laten zien dat ze niet alleen staan”, aldus Thirsa en Lucie.

Mensen kunnen een steentje bijdragen door bijvoorbeeld oranje kleding te dragen en door foto’s bij de watertoren op social media te plaatsen met de hashtag #orangetheworldaalsmeer

Foto’s: www.kicksfotos.nl