Voorheen Akoestische Avonden in Bacchus

Aalsmeer – Het laatste weekend van januari staat Bacchus weer in de schijnwerpers, want het is tijd voor de legendarische Voorheen Akoestische Avonden! Dit weekend belooft een muzikaal spektakel te worden, met maar liefst twaalf geweldige bands die vrijdag 26 en zaterdag 27 januari het podium betreden. Van opzwepende rock tot aanstekelijke pop, van betoverende chansons tot swingende jazz – alles komt voorbij! Het wordt een onvergetelijk weekend vol muzikale verrassingen! 

Bijzondere combinaties

Het spits wordt vrijdagavond afgebeten door The Astro Cats. Deze viermansformatie speelt invloeden van Jimi Hendrix en neemt de bezoekers mee op een evolutionaire reis. Daarna is het de beurt aan Lifeblood, een energieke rockband bestaande uit vijf enthousiaste jongens uit Aalsmeer en Uithoorn. Vervolgens gaan de spots aan voor nog een Aalsmeerse band: Groos. Deze vijfmansformatie brengt een levendige mix van folk en akoestische pop, met meerstemmige zang.

Het vierde optreden deze avond wordt verzorgd door Snickers, een ogenschijnlijk aparte samensmelting van een achttal Aalsmeerse muzikanten. De band zal met een bijzondere combinatie van nummers de nietsvermoedende toeschouwers verrassen. Dan voetjes van de vloer met Ten Beers After, al ruim dertig jaar synoniem voor muziek van hoge gisting. De vrijdagavond wordt afgesloten door The Cover Crew. Deze eveneens Aalsmeerse band laat speciaal voor dit optreden een zanger met een dijk van een stem helemaal uit Rotterdam overvliegen.

Wereldreis, jazz en rock

Zaterdag wordt de muzikale draad weer opgepakt met als eerste een optreden van Foolinsite. Deze band speelt eigen werk met invloeden van jazz, rock, bossanova en folk- en wereldmuziek. De wereldreis gaan vervolgens verder met Petit Four. Dit viertal speelt Franse chansons die in de jaren zestig en zeventig populair waren. Dansen kan daarna met Syncopicity. Dit jonge kwartet trakteert op een swingend en divers repertoire.  Daarna is het podium voor Snö. Dit Aalsmeerse viertal ambieert niets meer of minder dan lekker samen muziek maken en daar anderen van laten genieten. Vervolgens neemt Berend Bandje de bezoekers mee op een jazzy avontuur vol harmonieën en improvisatie.  En voor een dynamische afsluiting met bekende blues, rock en pop uit de jaren zestig tot negentig gaat The Black T’s zorgdragen. 

Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat gaat zowel vrijdag 26 als zaterdag 27 januari open om 20.30 uur. Het eerste optreden begint beide avonden om 21.00 uur. Kijk voor meer informatie en het reserveren van tickets à 7,50 euro op www.cultureelcafebacchus.nl

Foto: Gelegenheidsband ‘Snickers’ met acht Aalsmeerse muzikanten. Foto: Bacchus