Overwinning voor RKDES voetballers JO8-2

Aalsmeer – Ieder weekend wordt er volop gevoetbald in Aalsmeer en Kudelstaart. Voetbal is nog altijd de populairste sport bij jongens en de laatste jaren zijn er ook steeds meer meiden die wekelijks het voetbalveld betreden, zeker na het grote succes van het Nederlandse vrouwenelftal.

Zowel bij FC Aalsmeer als bij RKDES Kudelstaart wordt er door de meeste jeugdteams gevoetbald op zaterdag. Er wordt ‘thuis’ gespeeld, maar regelmatig ook uit. De JO8-2 van RKDES ging 16 februari op bezoek bij de Legmeervogels in Uithoorn en wist dit ‘dorpenduel’ te winnen met 3-2. Trots gingen de voetballertjes, hun fans en begeleiders terug naar Kudelstaart waar in de kantine natuurlijk deze overwinning is gevierd!

Eerste teams

Het ‘grote’ RKDES was overigens afgelopen zondag 17 februari vrij. De eerste teams van FC Aalsmeer moesten zaterdag en zondag wel ‘aan de bak’. FCA zaterdag wachtte een uitwedstrijd tegen CSW in Wilnis. Deze ‘strijd’ bleef onbeslist: 1-1. FCA zondag moest iets verder rijden voor de wekelijkse voetbalwedstrijd. Sporting Leiden was in Leiden de tegenstander. Een sterke tegenstander, zo bleek. Er werd door Aalsmeer met 3-0 verloren.

Foto: www.kicksfotos.nl (RKDES JO8-2).