Voetbal: RKDES pakt koppositie!

Aalsmeer/Kudelstaart – Geen goed weekend voor het eerste zaterdagteam van FC Aalsmeer. De ploeg verloor 23 maart thuis met 0-3 van BOL. De Kudelstaarse voetballers van RKDES daarentegen hebben een ruime winst van 2-4 geboekt op zondag 24 maart.

RKDES heeft in en tegen Voorschoten de koppositie gepakt in deze promotie poule van de 3de klasse West 2. Vooral het eerste half uur waren de Kudelstaarters heer en meester en wisten kans op kans te creëren. In de slotfase bij een 2-4 voorsprong was het keeper Wilbert Klijmij die RKDES in de wedstrijd hield door tot twee keer aan toe een bal onder de lat vandaan te tikken.

Al na twee minuten was het raak Jimmy Baars kwam over rechts goed door en zijn voorzet bereikte Mano van Veen maar die werd onreglementair gestuit en zo mocht Indy van Koert aanleggen voor een pingel: 0-1. Indy van Koert had na een stief kwartiertje al met een hattrick op het scorebord kunnen staan, maar twee keer in kansrijke positie stond zijn vizier nog niet op scherp. Na ruim twintig minuten stond zijn vizier wel op scherm, een uitstekende pas van de overigens ook uitstekend spelende Jimmy Baars bracht Indy van Koert alleen voor de keeper en de 0-2 stond op het duidelijk aanwezige scorebord. Na een goed half uur spelen werd het allemaal iets minder bij de plaatselijke FC. Er werd te vaak de lange bal gehanteerd en die kwamen meestal niet zo goed aan. Onverwachts was het 1-2, een onnodige overtreding van Erik Overvliet en de toegekende vrije trap werd door een Desser in eigen goal gefrommeld, pech dus.

De tweede helft begon weer goed en al gauw was het Mano van Veen die vanaf de linkerkant een handje verdedigers te kijk zette en de bal voor gaf op de inkomende Jimmy Baars en die mocht zijn eerste goal in de hoofdmacht maken: 1-3. De Afas/Nieuwendijk brigade had in deze fase de touwtjes weer stevig in handen en combineerde er lustig op los. Mano van Veen was deze middag nagenoeg niet te houden en testte de keeper met een hard schot, maar die keeper stond ditmaal paraat en wist de bal weg te boksen. Na 70 minuten leek de wedstrijd helemaal gespeeld, een prachtige pass van Mano van Veen op de weg  sprintende Indy van Koert en de verdediger heeft alleen nog maar zijn hielen gezien. Hij maakte voor de keeper geen fout en schoof de bal in de verre hoek: 1-4.

Mede door de wissels aan RKDES kant werd het wat rommeliger en daar wist Voorschoten weer gebruik van te maken met een knap schot uit de tweede lijn was keeper Wilbert Klijmij kansloos: 2-4. Opnieuw zocht de rood/zwarte brigade de aanval en opnieuw wisten de Kudelstaarters een paar mooie kansen te creëren, maar het was nu telkens net niet. Ook Voorschoten kwam nog tot twee keer aan toe dicht bij een goal, maar keeper Wilbert Klijmij roffelde een hard schot uit zijn goal. Dit was al fraai, maar in blessure tijd tikte hij op zeer fraaie wijze een vrije trap uit de rechterboven hoek. Ja en toen kwam het meegereisde publiek pas echt los en scandeerde Wilbert, Wilbert, Wilbert. De 2-4 werd zeer verdiend over de streep getrokken met een in vlagen uitstekend RKDES met name het eerste half uur deed de meegereisde fans smullen. Al met al een dik verdiende overwinning en Kudelstaart nestelt zich nu echt alleen aan de kop. Doelstelling? Daar niet meer vandaan te gaan!