Voetbal: RKDES blijft aan kop na 2-0 winst

Kudelstaart – RKDES heeft in de vijfde wedstrijd de ongeslagen status behouden, het werd in Kudelstaart 2-0 tegen MSV. Met nog zes wedstrijden te gaan staan de Kudelstaarters er goed voor. De nummers 1 en 2 promoveren rechtstreeks naar de tweede klasse en de nummers 3, 4, en 5 spelen nacompetitie. Bij RKDES stond dit keer Stan Eveleens op doel, vaste keeper Tommy Blokzijl is geblesseerd en de laatste weken op doel staande Wilbert Klijmij was een weekendje weg. Jeroen Bakker, die de laatste weken verdienstelijk rechtsachter speelde, was geblesseerd op zijn plek stond Lennart Kok. De Afas/Nieuwendijk brigade begon sterk aan de wedstrijd en nam gelijk het initiatief en drong MSV ver terug. Zo waren er in het eerste kwartier kansen voor Indy van Koert en Mano van Veen, maar de prima keeper van MSV redde bekwaam.

Toch was het na ruim 20 minuten raak voor de Kudelstaarters. De weer goed spelende jeugdspeler Jimmy Baars kwam prima door over rechts en zijn voorzet werd binnen geschoten door Indy van Koert: 1-0. Nog geen vijf minuten later stond ook de 2-0 al op het scorebord en weer was het Indy van Koert die de doelman wist te verschalken.

Langzaamaan kwam MSV beter in de wedstrijd en ook zij wist kansen te creëren, maar bij een lage schuiver lag keeper Stan Eveleens er goed voor en vlak voor rust bracht de paal redding voor de zwart-rode, zodat de ruststand dik verdiend 2-0 was. Lars Winters kwam na de rust in het veld voor de licht geblesseerde Mano van Veen. MSV nam gewoon het initiatief en drukte RKDES ver naar achteren, het was allemaal wat feller wat MSV liet zien.

Ondanks dat ook MSV volgend seizoen niet meer in de zondag competitie te zien is, gaan fuseren met Montfoort, liet de ploeg uit Montfoort zien  een best goed elftal te hebben. Stan Eveleens moest regelmatig redding brengen en dat deed hij ook prima. RKDES speelde een prima pot en echt veel weggeven deden de Kudelstaarters niet. De van vakantie teruggekeerde Arnaud van Leeuwen werd een kwartier voor tijd in het veld gebracht en hij bracht weer wat meer rust met name op het middenveld.

Als RKDES wat zorgvuldiger was geweest dan had de score nog zeker met een paar doelpunten hoger kunnen uitvallen, maar uiteindelijk werd de 2-0 over de streep getrokken. Al met al een lekkere verdiende overwinning en aanstaande zondag naar rechtstreekse concurrent Sporting Leiden. Als RKDES daar een goed resultaat kan neerzetten, wordt het nog een leuk voorjaar aan de Wim Kandreef.