Verbetering openbaar vervoer in commissie

Aalsmeer – In de vergadering van de commissie Ruimte en Economie op dinsdag 12 maart wordt onder andere gesproken over de haltevoorziening bij Royal FloraHolland aan de Legmeerdijk. Er is onderzoek gedaan naar de verbetering van het openbaar vervoer in Aalsmeer en Kudelstaart. Gekeken is naar de mogelijkheden om het huidige tracé van R-net lijn 357 te versnellen. Aandachtsgebieden waren: tracé in Kudelstaart, tracé N231-Zuid (vanaf de Mijnsherenweg tot busstation Zwarteweg), tracé N231 nabij Royal FloraHolland en tracé in Amstelveen. 

Eén van de voorstellen is nu om de R-net lijn 357 over de Legmeerdijk te laten rijden en niet meer over het terrein van de veiling. Er vervallen op het terrein drie haltes en ter vervanging hiervan wordt een nieuw haltepaar gerealiseerd langs de N231, waarbij de OV-reizigers de drukke Legmeerdijk ongelijkvloers kunnen kruisen. Deze oversteek wordt door de Provincie gerealiseerd. Ter hoogte van de transportbrug over de Legmeerdijk wordt aan weerszijden een trap en een lift gemaakt, zodat reizigers comfortabel en veilig kunnen oversteken.

Het wijzigen van de R-net lijn 357 betekent dat buslijn 171 op een tracé over de Zwarteweg en via de Molenvlietweg over de Middenweg geprojecteerd zal worden. Green Park Aalsmeer Gebiedsontwikkeling BV staat op het punt te starten met de aanleg van de nieuwe Middenweg. Gestart wordt met Middenweg-Oost (tussen N201 en Oosteinde). Middenweg-West wordt in combinatie met de OLV-uitgang uitgevoerd.

Aanvraag krediet

Om de haltevoorziening van lijn 171 aan te passen wordt door het college van burgemeester en wethouders een krediet gevraagd van 200.000 euro. Van dit bedrag gaat 190.00 euro gedekt worden uit de bijdrage van de Vervoerregio Amsterdam. Hier wordt over gepraat in de commissie Ruimte en Economie. Besluitvorming vindt plaats in de raadsvergadering van 28 maart. De vergadering dinsdag begint om 20.00 uur in de raadzaal van het gemeentehuis en belangstellenden zijn welkom. Voorzitter is Dick Kuin van Absoluut Aalsmeer. De vergadering is thuis via live-stream te beluisteren. Kijk hiervoor op www.aalsmeer.nl.S