Veel te beleven op de kinderboerderij

Aalsmeer – Kinderboerderij Boerenvreugd is volop in beweging. Door vrijwilligers is afgelopen maanden hard gewerkt aan het opknappen van de stolp. De toiletruimtes zijn vernieuwd, de cavia’s hebben een prachtige villa gekregen, er is een mooie leeshoek gemaakt en er is nu een heuse, miniatuur speelboerderij waar de kinderen kunnen spelen met mini-boerderijdieren. Het is nu dus zelfs leuk om op regenachtige dagen naar de kinderboerderij in de Hornmeer te komen.

Poppenkast ‘IJskoud de beste’

Afgelopen zondag 3 februari was het echter een prachtige zonnige dag. Vele inwoners kwamen met hun kinderen op bezoek bij de dieren, spelen in de speeltuin en gingen naar binnen om te genieten van weer een leuke poppenkast-voorstelling door Gerard Zelen. ‘IJskoud de beste’ ging over sneeuwpop Frosty en zijn vriendje Vlokje.

Spelletjes ‘In de bergen’

Aanstaande zondag 10 februari weer naar Boerenvreugd is een aanrader. De stolp wordt officieel geopend door kinderburgemeester Hannah om 11.00 uur en direct daarna start een leuke activiteit vol spelletjes ‘In de bergen’. Tot 15.00 uur het langlaufspel, bergen bouwen, ringgooien en onder andere marmotsjoelen en bij de knutseltafel kan geknutseld worden. Deelnemen is gratis, maar de kinderboerderij krijgt geen subsidie dus een bijdrage in varken Beer bij de ingang in de Beethovenlaan wordt op prijs gesteld.

Foto: www.kicksfotos.nl (poppenkast).