2 Bijeenkomsten over inrichting ‘oude’ N201

Aalsmeer – Op maandag 11 september organiseert de provincie Noord-Holland, in samenwerking met de Vervoerregio Amsterdam en de gemeenten Aalsmeer, Haarlemmermeer en Uithoorn, twee inloopbijeenkomsten over de hoogwaardige vervoersverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid en de herinrichting van nu de Burgemeester Kasteleinweg. Eén bijeenkomst voor ondernemers en één voor omwonenden van het project en andere geïnteresseerden.
Voor bedrijven
De inloopdag begint met een bijeenkomst voor bedrijven en deze is van 16.00 tot 18.00 uur in het gemeentehuis. Tijdens deze bijeenkomst presenteert de provincie ondernemers uit de regio het uitvoeringsontwerp. U kunt zien hoe het project eruit gaat zien en vertelt de Provincie u meer over de bereikbaarheid van uw bedrijf tijdens de uitvoering van het project. Uw feedback hierop is van harte welkom.
Voor inwoners 
In de avond zijn omwonenden en geïnteresseerden welkom in het gemeentehuis van 18.30 tot 21.00 uur. De Provincie laat u graag zien hoe de nieuwe weg er straks uit gaat zien en geven u meer informatie over het verdere proces en de bereikbaarheid tijdens de bouwwerkzaamheden. Daarnaast vertelt zij u meer over toekomstige verkeerssituaties die ontstaan door de nieuwe inrichting van de weg, fietspaden en de aanleg van de nieuwe rotondes waar de bussen recht overheen rijden. Uiteraard is voldoende tijd en ruimte voor het beantwoorden van al uw vragen.
Stand van zaken
Op dit moment loopt de selectieprocedure. Deze procedure levert een shortlist op van vijf aannemers die komend najaar mee kunnen doen aan de aanbesteding voor het project. Naar verwachting is begin 2018 bekend welke aannemer de opdracht uit gaat voeren. In 2018 starten de werkzaamheden zodat het project in 2019 opgeleverd wordt.
HOV-verbinding 
De voorbereidingen voor de aanleg van de hoogwaardige openbaar vervoerverbinding tussen Aalsmeer en Schiphol-Zuid (HOVASZ) zijn gestart. De provincie Noord-Holland heeft de uitvoering op zich genomen en informeert omwonenden, bedrijven in de omgeving en andere geïnteresseerden samen met de partners, over het project. Meer informatie over dit project is te vinden op www.hovasz.nl
Foto: Wethouders tijdens prestatie herinrichtingsplan.