Tropisch Groep 8 Feest druk bezocht 

Aalsmeer – Op vrijdag 12 april genoten de leerlingen van groep 8 voor de tweede keer van een groot feest. Na het kiezen van hun middelbare school kregen ze de kans om nog een keer te feesten op de muziek in de N201 tijdens Het Groep 8 Feest. 

Alle basisscholen waren goed vertegenwoordigd. De kinderen hielden zich keurig aan de dresscode ‘Tropical’. DJ’s Anthony, Donny en Eric zorgden voor de beste hits waardoor het podium en de dansvloer continu in beweging waren. In vergelijking met het vorige feest kenden veel groep 8-leerlingen elkaar nu al van eerdere gelegenheden zoals open avonden of lesjesmiddagen op de middelbare school. Dit feest kwam op een goed moment in het jaar, aangezien de leerlingen nu weten naar welke middelbare school ze gaan en zich voorbereiden op het afscheid van de basisschool. Organisator Eric Spaargaren: “Een crew van 25 personen zorgt voor dit geweldige feest. Jongerenwerkers, beveiliging, barpersoneel, vrijwilligers, entertainment; iedereen doet zijn ding zodat de kinderen hun eerste uitgaanservaring krijgen.” Helaas zijn er weinig feesten in de gemeente voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. Begrijpelijk was dan ook de vraag van vele bezoekers of er nog een Groep 8 Feest kwam. Het antwoord was teleurstellend; helaas niet.  

Europapa populair 

Een hoogtepunt tijdens het feest was de strijd tussen jongens en meisjes. Onder aanvoering van jongerenwerker Lizanne van gro-up buurtwerk en MC Donny was het een ware battle. Het songfestival nummer Europapa werd luidkeels meegezongen door alle aanwezigen. De vrijwilligers van de N201 werden bedankt voor hun gastvrijheid met een luid applaus. 

Het is aan de huidige groepen 7 om uit te kijken naar een volgend feest. Voor wie wil nagenieten, zijn er foto’s van Laurens Niezen Fotografie en een aftermovie beschikbaar op de website www.groep8feest.nl. 

Foto: Laurens Niezen Fotografie.