Tiflo trakteert ouderen op plantenbakjes

Aalsmeer – Op zaterdag 24 oktober heeft scoutingvereniging Tiflo bewoners van de zorgcentra in Aalsmeer getrakteerd op plantenbakjes. Wethouder jeugdzaken Bart Kabout was uitgenodigd om de kinderen bij ’t Kloosterhof een handje te helpen met deze, vanwege de corona-maatregelen, alternatieve plantenactie.

Normaal gesproken gaan de leden van Tiflo langs de deuren. Maar, zoals alles in deze corona-tijd, ging het dit jaar anders. De plantenbakjes konden online worden gesponsord. Het leverde een totaal aantal van 1.200 plantenbakjes op, waarvan er 500 naar de ouderen in Aalsmeer zijn gegaan.

Wethouder jeugdzaken Bart Kabout wordt erg enthousiast van dit soort initiatieven: “Ik vind het heel mooi dat hier van de nood een deugd wordt gemaakt. De scouting is op deze manier echt bezig met en voor de Aalsmeerse samenleving. Ze houden keurig rekening met alle restricties die momenteel gelden en kijken daarbij goed naar wat nog wel kan. Op deze manier bezorgt Tiflo zichzelf een mooie opbrengst en de bewoners van onze zorgcentra mooie planten, extra vrolijkheid en afleiding in deze soms eenzame tijden.”

Met de opbrengst van de plantenbakjes actie kan de scouting de boten opknappen en nieuwe (spel)materialen aanschaffen.