Tafeltennistafel dankzij Lara en Esmé

Kudelstaart – Afgelopen woensdag 20 maart vond om 15.00 uur de officiële ingebruikname plaats van de tafeltennistafel op het speelveld aan de Gaffelstraat in Kudelstaart. Oud-wethouder Jaap Overbeek, tegenwoordig voorzitter van Stichting Dorpsraad Kudelstaart, heet de kinderen en hun ouders uit de buurt van harte welkom en vertelt: “Vorig jaar in augustus zijn twee meiden, Lara Nap en Esmé de Vries, met een petitie en een handtekeningenlijst door de wijk gegaan om steun te verzamelen om bij deze speelplaats een tafeltennistafel te plaatsen. Met deze lijst zijn ze naar het Gemeentehuis getogen en hebben daar een afspraak met de burgemeester weten te regelen. Ze hebben hem de petitie en de handtekeningenlijst overhandigd waarna de burgemeester heeft beloofd zijn best te doen om hun verzoek te honoreren. Burgemeester Nobel heeft Stichting Leefomgeving Schiphol ingeschakeld. En zie hier, het is gelukt. Het is jammer dat er al wat krassen op de tafel zitten, maar dat hebben jullie niet gedaan, dat zijn vervelende kinderen geweest.” Jeroen Nobel verricht de officiële handeling en bevestigt, samen met de twee initiatiefneemsters, het bordje op de tafel.

Ontmoeten en spelen

Daarna vertelt Alexander Smal, die samen is gekomen met zijn collega Joost Wagemakers namens Leefomgeving Schiphol, het volgende: “Onze stichting, die in het leven geroepen is door Schiphol en het Ministerie van infrastructuur en Waterstaat, zorgt voor verbetering van de leefbaarheid in de gebieden rondom Schiphol. We hebben vooral grote projecten in Noord Holland, maar ook een extra ‘zak geld’ voor de wat kleinere. We kregen het verzoek voor deze pingpongtafel en hoe konden we dat weigeren? Op deze plek kunnen mensen elkaar ontmoeten en kinderen spelen met elkaar. We zijn blij dat we dit hebben weten te realiseren en wensen iedereen er veel plezier mee.” 

Onder luid applaus wordt de toespraak ontvangen, maar er wordt meteen van de gelegenheid gebruik gemaakt om te vragen of er tevens tegels om de tafel gelegd kunnen worden. Alexander Smal zegt toe dat daar in ieder geval naar gekeken gaat worden. Waarvan akte! 

Partijtje tafeltennis

De tafeltennistafel wordt tot slot in gebruik genomen door Esmé en Lara met een partijtje tafeltennis tegen burgemeester Nobel. Dat gaat mooi gelijk op. Waarbij we in het midden laten wie de pot gewonnen heeft. De Dorpsraad zorgt ondertussen voor limonade en iets lekkers erbij en er wordt nog even ontspannen nagekletst op het speelveld tussen de Gaffelstraat en Stuurboordstraat te Kudelstaart.

Door Miranda Gommans