Stichting SAM in ’t groen van start!

Aalsmeer – Afgelopen week kleurde de Dorpsstraat bij het Zorgcentrum even groen van de bodywarmers die de vrijwilligers van Stichting SAM net in ontvangst hadden genomen. Rond half twee ’s middags verzamelden de vrijwilligers van Stichting SAM zich in de grote zaal van het Zorgcentrum waar de nieuwe, door Buurtvereniging De Pomp  gesponsorde groene bodywarmers, uitgestald lagen om uitgereikt te worden. De felgroene kleding, voorzien van een groot logo van Stichting SAM aan de achterzijde en een klein logo van SAM plus een logo van een pomp, vanwege de sponsering van de buurtvereniging, viel bijzonder in de smaak.

Blij met vrijwilligers

Nadat iedereen de juiste maat had gevonden nam de voorzitter van de Stichting, Jan Kwak, het woord en verwelkomde naast alle vrijwilligers ook wethouder Wilma Alink en bestuursleden van Buurtvereniging De Pomp. Hij gaf nogmaals aan dat het bestuur heel blij was dat, op een enkeling na, alle vrijwilligers van het Rode Kruis Aalsmeer mee overgegaan zijn naar de nieuwe Stichting. Om dit te onderschrijven introduceerde hij de bestuursleden van de Stichting, maar ook de coördinatoren van de diverse activiteiten en de leden van de Activiteiten Commissie. Op één na allemaal dezelfde mensen op de zelfde plaatsen als bij het Rode Kruis.

Passie en gedrevenheid

Ook wethouder Wilma Alink sprak haar grote waardering uit voor het bestuur en alle mensen die vanuit het Rode Kruis hun activiteiten voor de medemens voort zullen zetten. Ze was onder de indruk van de passie en de gedrevenheid van de vrijwilligers en ze wenste allen heel veel succes toe bij alle activiteiten die Stichting SAM organiseert en gaat organiseren.

Rondwandeling door het dorp

Na de korte toespraakjes werd iedereen gevraagd om naar de pomp te lopen voor het maken van een groepsfoto. Twee rolstoelfietsen werden van stal gehaald en een bewoonster van het Zorgcentrum nam plaats in een rolstoel om het plaatje compleet te maken. Meteen na de fotosessie begaf een aantal rolstoelduwers zich naar de hal van het Zorgcentrum om daar hun gasten op te halen voor een rondwandelingetje door het dorp.

Rolstoelfietsen en boottocht

Begin april start ook het rolstoelfietsen weer en op 24 mei staat een boottocht gepland. Volop actie dus bij deze startende Stichting SAM. Het gaat nu echt gebeuren: Aalsmeer kleurt groen door de bodywarmers van de vrijwilligers die met hun gasten in een rolstoel of een rolstoel/duofiets door het dorp gaan!

Vrijwilligers en sponsoren

Voor zowel het rolstoelwandelen, een keer per week of per 14 dagen of per maand, kan Stichting SAM nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Ook voor het wekelijks of een maal per 2 weken met de rolstoel- of duofiets erop uit, kunnen mensen zich opgeven. Men loopt of fietst voor de lokale, Aalsmeerse Stichting SAM, die als oogmerk heeft iets voor een ander te betekenen en activiteiten te ontplooien voor de medemens. Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger? Bel dan naar Marie Kluinhaar: 06-20893879. Voor sponsering of meer informatie kan contact opgenomen worden met  Jan Kwak via jankwak@stichtingsam.nl of 06-53928043 of bezoek de site www.stichtingsam.