SPIE zoekt helpende handjes voor schoonmaken Poel

Aalsmeer – Op zaterdag 16 maart vindt de jaarlijkse schoonmaakactie op de Westeinderplassen weer plaats. De organisatie,  Stichting Pramenrace In Ere (SPIE), zoekt inwoners die een handje willen helpen om de Poel te ontdoen van zwerfafval en andere voorwerpen die niet horen in dit mooie natuurgebied. De actie in het kader van NL Doet begint om acht uur in de ochtend bij Brasserie de Nieuwe Meer aan de Stommeerweg 2, waar eerst gestart wordt met een kopje koffie of thee en een koek van Vooges. Hier wordt er ingedeeld wie welke stukken van de Westeinder gaat schoonmaken.

Daarna stappen alle deelnemers in diverse boten en gaan aan de slag. Vanaf een uur of elf staat de vuilniswagen van de Meerlanden weer klaar om al het opgehaalde zwerfvuil af te voeren. 

De schoonmaakactie wordt rond twaalf uur afgesloten met het gezamenlijk nuttigen van een broodje en een kop soep. Doe ook mee en help de Westeinder weer zwerfvuil vrij te maken. Inschrijven met eigen praam of boot kan via de website NLdoet.nl. Deelnemen als opstapper is ook mogelijk.