Spatzuivere klanken van de Jazz Birds

Aalsmeer – Wanneer er zondag 17 maart zes gelukkige musici en zangers met een groot bos rozen op het podium staan van De Oude Veiling om een hartelijk applaus in ontvangst te nemen, stapt de nestor van het publiek op hen af. Hij bedankt hen persoonlijk met de woorden: “Jullie hebben mij vanmiddag weer even zeventien laten zijn.” 

De Jazz Birds hebben allen het Conservatorium van Amsterdam doorlopen en dat was aan hun geschoolde stemmen goed te horen. Spatzuiver vertolkten zij muziek uit de jaren twintig en dertig en ook de jaren vijftig tot zestig. Voor de ouderen van het Bob & Gon publiek waren het bekende liedjes uit de tijd dat zij nog onbezorgd jong waren. De zangeressen in vlammend rood en de zangers in smoking, de bassist en gitarist waren wat informeler gekleed, maar het geheel gaf de toch de indruk van vervlogen tijden. 

Leuk dat juist zulke jonge mensen kiezen voor deze muziek waar zij zichtbaar en hoorbaar zelf ook veel lol aan beleven. Na afloop verklaarden zij heerlijk gezongen te hebben. “Het zag er zo mooi uit met al die rozen op tafel en de brandende kaarsjes en het geluid was perfect.” Dat laatste was de verdienste van Bas van Otterlo. Mooi om te zien was ook hoe Katelijne van Otterlo zat te stralen tijdens het optreden van de Jazz Birds. Het echtpaar kent de groep en op hun aanraden traden zij op bij Bob & Gon. 

Tipje van de sluier

Vooraf aan de muzikale middag lichtten Bob & Gon alvast een tipje van de sluier op wat betreft het volgend seizoen. Na een goed gesprek met gastheer Bob heeft Karin Bloemen officieel toegezegd om naar De Oude Veiling te komen. En zij is niet de enige die weer voor een uitverkochte zaal gaat zorgen. Wie een abonnement neemt is echter verzekerd van een goede plek voor alle acht voorstelling. Het abonnement levert nog meer voordelen op, want er wordt slechts voor zeven voorstellingen betaald. 

Philippe Elan 

Dit seizoen treedt zondag 12 mei – moederdag –  de Franse zanger Philippe Elan op. Een rasartiest die regelmatig te horen is bij verschillende radiostations. Extra deze middag is een door Katelijne gemaakte compilatie van de optredens van het afgelopen jaar. 

Zondag 14 april wachten de Bob & Gon aanhangers nog een verrassend dubbel concert. Voor de pauze: Duo Donna e Mobile en na de pauze Harp-fluitduo Van Bach tot Bossa. Voor beide concerten zijn nog enkele kaarten te koop bij Wijnhandel Wittebol in de Ophelialaan. 

Janna van Zon 

De Jazz Birds in De Oude Veiling. Foto: Thom Jansen