Snoeiboot gaat weer uitvaren op Westeinder

Aalsmeer – De snoeiboot is inmiddels een begrip op de Aalsmeerse wateren. Ook dit jaar zet de gemeente de snoeiboot in. Op zaterdag 6 april vaart de snoeiboot voor de eerste keer dit jaar weer uit om eilandeigenaren op de Westeinderplassen de mogelijkheid te geven hun snoeihout gratis en op een verantwoorde manier af te voeren. De boot ligt weer van 9.00 tot 12.00 uur bij Schuilhaven de Winkel aan de Grote Poelzijde en van 13.00 tot 16.00 uur bij Baggerdepot Otto aan de doorgang Grote Brug 

Overhangend groen

Particuliere eilandeigenaren zijn verplicht hun overhangend groen boven het water van de sloten en vaarwegen te snoeien. Om de eigenaren daarbij te helpen, biedt de gemeente de mogelijkheid om op zaterdag 6 april, 5 oktober en 16 november hun snoeiafval gratis af te voeren. Bedrijfsafval, zoals seringenhout -en kluiten, wordt niet geaccepteerd. Als de boot op de aangegeven tijd niet aanwezig is, is deze waarschijnlijk even aan het lossen, maar komt zo snel mogelijk weer terug. 

Meer informatie

Voor meer informatie over de takken-inzameling en de snoeiboot kan contact opgenomen worden met de Servicedesk Amstelveen/Aalsmeer via telefoonnummer 0297-387575 en vraag naar afdeling Veiligheid en Handhaving, vaarwegbeheer/ boswachter of stuur een mail naar info@aalsmeer.nl t.a.v. V&H vaarwegbeheer/ boswachter.