Sinterklaas in Aalsmeer steunt Emma Thuis Team

Aalsmeer – Inmiddels ligt de Sinterklaastijd alweer even achter ons, maar vele inwoners zullen zich de SinterklaasBingo op 24 november nog wel herinneren. Een hilarische avond voor volwassenen met vooral heel veel plezier!

Dit jaar heeft Stichting Sinterklaas in Aalsmeer met een deel van de opbrengst van de SinterklaasBingo het Emma Thuis Team van het Emma Kinderziekenhuis ondersteund.

Er zijn boeken geschonken en ook knuffels, die het Emma Thuis Team in staat stellen het prachtige werk dat zij doet voort te zetten.

“Met de Sinterklaasintocht in Aalsmeer bezorgen we de kinderen van Aalsmeer een onvergetelijke dag, de SinterklaasBingo is één grote gekkigheid voor de volwassenen. Naast dat we met de stichting als doel hebben jaar op jaar een onvergetelijke intocht te kunnen verzorgen voor de kinderen van Aalsmeer zijn we ook maatschappelijk betrokken. Zo organiseren we met de hulp van heel veel vrijwilligers en sponsoren voor de diverse zorgcentra in Aalsmeer SinterklaasBingo’s voor de ouderen. Maar we staan ook graag stil bij alle gezinnen voor wie (bijvoorbeeld) Sinterklaas een heel andere lading krijgt. Bijvoorbeeld als een kind ernstig ziek wordt”, vertelt Mike (Multi) van der Laarse namens de stichting.

Emma Thuis Team

Het Emma Thuis team van het Emma Kinderziekenhuis biedt ernstig zieke kinderen en hun gezinnen steun in de thuissituatie. In het Emma Thuis team werken verschillende hulpverleners samen. Het team bestaat uit: kinderverpleegkundigen, kinderartsen, een kinderoncoloog, een medisch kinderpsycholoog, medisch pedagogisch medewerkers en een medisch maatschappelijk werker. Hiermee bieden zij maximale deskundigheid aan kind en gezin. De zorg is gericht op een zo hoog mogelijke kwaliteit van leven en wordt voornamelijk bepaald door de individuele behoeften en mogelijkheden van het kind en het gezin.

De Stichting Sinterklaas in Aalsmeer is voornemens ook de komende jaren het Emma Thuis Team te steunen.

Foto: Mike (Multi) van der Laarse, namens Stichting Sinterklaas in Aalsmeer, met een deel van het Emma Thuis Team.