Schermer Daniël 14e op WK voor Junioren

Aalsmeer – Floretschermer Daniël Giacon heeft Nederland na 19 jaar weer een top 16 plaats op WK voor Junioren gebracht!

In het Poolse Torun vinden van 5 tot 14 april de jeugdkampioenschappen schermen plaats. Daniël Giacon van SchermCentrum Amsterdam (SCA) deed mee bij de categorie herenfloret Junioren (U20) onder leiding van bondscoach Andrea Borella en assistent bondscoach Daniel Nivard.

Na een stroeve poule met vier winst- en twee verliespartijen stond de Nederlander op de 41e plaats op het Tableau van 174 schermers. De twee eerste eliminatiepartijen werden zonder enige moeite met 15-4 gewonnen. Voor een plaats bij de beste 16 schermers van de wereld stond de Rus Troshin tegenover Giacon op de schermloper. Na een spannende partij won Giacon met 15-10. De achtste finale tegen de Amerikaan Olivares ging een tijdje gelijk op, maar uiteindelijk liep de Amerikaan uit tot een stand van 7-15.

Uiteindelijk behaalde de tweedejaars Junior uit Aalsmeer de 14e plaats. Dit is voor het eerst sinds 2000  (Giacons geboortejaar) dat een Nederlandse Junior op floret een plaats in de top 16 van de wereld heeft behaald. Op de wereldranglijst voor Junioren sluit Giacon het seizoen net buiten de top 16 af. Hij staat op een verdienstelijke 17e plaats. Meer informatie: www.danielgiacon.nl.

Foto: A. Bizzi