Rolstoelwandelen met wethouder Alink

Aalsmeer – Bij de presentatie van Stichting SAM op 19 februari j.l. liet wethouder Wilma Alink weten dat zij ook wel eens een keer mee zou willen doen met het rolstoelwandelen. En dat hoef je natuurlijk tegen de coördinatoren van het rolstoelwandelproject van Stichting SAM maar één keer te zeggen.

Afgelopen dinsdag 26 maart meldde wethouder Alink zich bij de wandelgroep in de hal van ’t Kloosterhof. Zij had voor de zekerheid haar wandelschoenen meegenomen want op nette schoenen loop je niet echt makkelijk achter een rolstoel met een gast erin.

Voor het vertrek introduceerde de voorzitter van Stichting SAM de wethouder aan de bewoners van ‘t Kloosterhof en de vrijwilligers van SAM in hun felgroene bodywarmers.

Het eerste dat mevrouw Alink te horen kreeg waren opmerkingen over de toestand van het wegdek in onder andere de Zijdstraat. “Maar goed dat u dat zelf een keer meemaakt”, was de opmerking van één van de bewoners. De wethouder beaamde dat, maar zei ook dat dat eigenlijk niet in haar portefeuille zit maar van haar collega bij wie ze zeker verslag zal doen.

Net na half twee vertrok de stoet van tien mensen in een rolstoel met daarachter hun duwers richting het Dorp waar sommigen even over de markt gingen en anderen een ommetje maakten in de buurt van de Kanaalstraat.

Rond half 3 verzamelde de groep zich in de grote zaal van Zorgcentrum Aelsmeer om daar een bakkie koffie of thee te nuttigen. De reactie van wethouder Alink na terugkomst was veelzeggend.“Het was een hele fijne middag en ik heb heel veel respect gekregen voor de vrijwilligers van Stichting SAM”, vertelt zij. “Het duwen van een rolstoel valt niet mee, daarentegen kreeg ik er wel veel voor terug. Mooie verhalen en gezelligheid van bewoners en vrijwilligers. Ik zie uit naar 17 april as als ik ’s middags met de rolstoelfietsgroep op stap ga.”

Vrijwilligers en sponsoren gezocht

Voor zowel het rolstoelwandelen, een keer per week of per 14 dagen of per maand, kan Stichting SAM nog nieuwe vrijwilligers gebruiken. Ook voor het wekelijks of een maal per twee weken met de rolstoel- of duofiets erop uit, kunnen mensen zich opgeven. Men loopt of fietst voor een lokale Aalsmeerse Stichting die als oogmerk heeft iets voor een ander te betekenen en activiteiten te ontplooien voor de medemens. Aanmelden als vrijwilliger kan bij Marie Kluinhaar via 06-20893879. Voor sponsering of meer informatie kan contact opgenomen worden met  Jan Kwak via jankwak@stichtingsam.eu of 06-53928043 of bezoek de site www.stichtingsam.eu.