Ritmische gymnastiek: Goud voor Manon

Aalsmeer – Op zaterdag 2 februari was het al vroeg een drukte van belang in sporthal de Bloemhof. Om half acht ‘s morgens ging de zaal namelijk al open voor acht Ritmisch Gymnastiek verenigingen, met ongeveer 120 deelneemsters, die kwamen deelnemen aan de tweede districtswedstrijd Mid-West 2e divisie.

De wedstrijd werd goed en strak georganiseerd door SV Omnia 2000, verliep volgens schema en er heerste een gezellige sfeer. Na deze wedstrijd werd bekend wie er doorstromen naar de districtsfinale Mid-West. 

Eerst mochten de Junioren hun oefeningen laten zien, vervolgens waren de duo oefeningen van de Junioren en Senioren aan de beurt. De derde ronde mochten de Senioren de vloer op met hun individuele bal en hoepel oefeningen.

Namens Omnia kwamen Edita Oganisjan, Fabiënne Roof en Manon van der Ploeg in actie. Manon liet een fantastische bal- en hoepeloefening zien en behaalde de eerste plaats. De baloefening van Fabiënne en Edita ging prima, helaas hadden beide in de hoepeloefening een foutje. Manon en Fabiënne gaan door naar de A finale. Edita naar de B finale. 

Sierlijke sport

Op zoek naar een leuke sierlijke sport? Dan is Ritmische Gymnastiek echt iets voor jou. Lekker bewegen op muziek met materialen als touw, hoepel, bal, lint en knotsen. Kom gerust woensdag van 15.30 tot 16.30 naar de Bloemhof en train een keer mee. Kijk op www.svomnia.nl voor het volledige lesrooster.

Foto: Van links naar rechts: Manon van der Ploeg (goud), Fabiënne Roof en Edita Oganisjan van SV Omnia 2000.