Renovatie gemeentehuis verloopt goed

Aalsmeer – De renovatie van het gemeentehuis verloopt in algemene zin goed. De bouwwerkzaamheden hebben weliswaar een vertraging opgelopen van ongeveer zes weken, maar vooralsnog wordt geen overschrijding van het totaal krediet verwacht.

De gemeente heeft te maken met een aantal bouwkundige tegenvallers, zoals extra sloopwerk van verborgen installaties, asbest, slecht metselwerk aan de gevel en de waterzijden, aanpassingen aan de lift, een noodzakelijke nieuwe brandmeldinstallatie en de vervanging van de noodverlichting en de inbraakinstallatie.

Binnen de investeringsraming was een aantal posten echter ruimer opgezet, waardoor een deel van deze tegenvallers opgevangen kunnen worden binnen het bestaande krediet.

Ook heeft de gemeente extra verduurzamende maatregelen kunnen treffen, zoals zwaardere isolatiewaarden op alle dakvlakken, triple-buiten beglazing, verticale zonnepanelen in het glas van de dakopbouw van de Burgerzaal, automatisch geregelde binnen- en buitenzonwering en een tweede warmtepomp.

Om deze maatregelen binnen het bestaande krediet uit te kunnen voeren wordt versobering toegepast op de inrichting. Een overschrijding van het totaal krediet in deze eerste fase wordt vooralsnog niet verwacht.