gemeente schaft regenboogvlag aan

Regenboogvlag ook in Aalsmeer!

Aalsmeer – De gemeente Aalsmeer gaat de regenboogvlag aanschaffen. Afgelopen donderdag 14 februari is hiertoe besloten. Tijdens de raadsvergadering werden twee amendementen en twee moties ingediend en één van de twee moties ging over de aankoop van dit symbool tegen discriminatie van homoseksuelen.

De motie werd ingediend door Absoluut Aalsmeer en D66 en is met een meerderheid van 14 stemmen aangenomen. De VVD, Groen Links en de PvdA konden zich vinden in de aankoop van de regenboogvlag. De fractie CDA (7 stemmen) stemde tegen.

De regenboogvlag zal te zien zijn bij het gemeentehuis op daarvoor gepaste momenten. “Gaat ‘ie in juni al in de top?”, aldus AA in een bericht op facebook.

“Show your true colours”

De regenboogvlag wappert al sinds begin januari bij de Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer. “Naar aanleiding van de Nashville-verklaring, die zoveel mensen kwetst”, zo laat de Doopsgezinde Gemeente weten. “Gelukkig zijn er ook heel veel Gemeentes waar iedereen welkom is. Waar elk mens erbij hoort, zichzelf mag zijn en graag gezien wordt. Weet je welkom, ook bij ons. Show your true colours!”

Foto: Doopsgezinde Gemeente Aalsmeer