Radioweekend in Crash Museum

Aalsmeerderbrug – Het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-’45 organiseert volgende week zaterdag 2 en zondag 3 maart voor de derde keer het Crash Winter Radioweekend met als thema dit jaar: The Wireless Operator.

Er worden demonstraties gegeven van onder andere de T1154 zender en R1155 ontvanger uit de Engelse Lancaster bommenwerper. Tijdens de radiodagen is er gelegenheid voor zendamateurs om hun overtollige militaire apparatuur te koop aan te bieden. Tafels zijn beschikbaar.

Zendamateurs kunnen tijdens dit weekend verbinding maken met de radiokamer om 11.00 uur op 3705 kHz AM en om 14.00 uur op 7073 kHz LSB en gedurende de openingstijden op PI3ASD. Voor nadere informatie kan contact opgenomen worden met Gerrit via: pa0gjc@ziggo.nl. 

Spitfiredag

Deze zaterdag (23 februari) een bezoek brengen aan het Crash Museum is een aanrader. De jaarlijkse spitfiredag staat op het programma. Bezoekers kunnen oog in oog staan met deze legende in de speciale spitfirehal. Er zijn veel foto’s te bekijken en documenten in te zien. Er wordt deze dag ook een boekenmarkt gehouden en een verkoop van vliegtuigmodellen, zowel nieuw als tweedehands.

Het museum is (elke) zaterdag geopend van 11.00 tot 16.00 uur (tijdens het radioweekend ook op zondag van 11.00 tot 16.00 uur) en is gevestigd in het Fort bij Aalsmeer aan de Aalsmeerderdijk 460 in Aalsmeerderbrug (nabij Rijsenhout). De toegang bedraagt 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Donateurs van de stichting en veteranen hebben gratis toegang. 

Voor meer informatie over het museum en het werk van het Crash Luchtoorlog- en Verzetsmuseum ’40-‘45 kan de website www.crash40-45.nl, Instagram of de Facebook-pagina geraadpleegd worden.