Project Groen in Aalsmeer Centrum

Studenten Wellant College presenteren ideeën voor een groen winkelgebied

Aalsmeer – In de herfst van afgelopen jaar hebben een zevental studenten uit het examenjaar van de opleiding Stedelijk Groen en Natuurbeheer van het Wellant College een bijzondere opdracht uitgevoerd in Aalsmeer Centrum. Een spannende opdracht voor de studenten want dit keer geen tuin met korte lijntjes (hovenier-klant) maar een opdracht waarbij zij ideeën moesten aandragen aan om het dorpscentrum van Aalsmeer meer groen en kleur te geven. Hiervoor moesten ze anders gaan denken en rekening houden met een ingewikkelde randvoorwaarden.

In de afgelopen maanden hebben de leerlingen allerlei mogelijkheden onderzocht en vonden er heel wat excursies en overleggen plaats. De samenwerking met de verschillende partners verliep soepel en afgelopen januari is de opdracht afgesloten met een presentatie aan een delegatie  van ondernemersfonds Meer Aalsmeer en de gemeente Aalsmeer. Er zijn interessante ideeën gepresenteerd zoals klimplantmasten, gevelbegroeiing en plantenbakken van duurzaam materiaal.  

De presentatie gaf een mooi beeld wat groen met een straat doet. In de komende tijd gaan het ondernemersfonds en de gemeente  kijken of er ideeën zijn die uitgewerkt en misschien wel uitgevoerd kunnen worden.