Pretpeurders verrast met taart

Kudelstaart – Traditioneel verrast de lokale VVD fractie elke Valentijnsdag een vrijwilliger of een groep vrijwilligers die zich lokaal verdienstelijk maken met een taart. Dit jaar werden de Pretpeurders in het zonnetje gezet en getrakteerd op een forse taart. Geheel verrast werd de taart, die door VVD raadslid Marjanne Vleghaar werd uitgereikt, door een afvaardiging van de carnavalsorganisatie in ontvangst genomen.

Marjanne Vleghaar verwoorde de toekenning van deze geste als volgt: “De Pretpeurders organiseren niet alleen elk jaar het carnaval in Poelgilderdam, maar organiseren daarnaast ook zoveel andere evenementen, zoals het Sinterklaas- en het Sint-Maarten feest  in Kudelstaart. Zij betrekken daarbij jong en oud en leggen de verbinding tussen diverse groepen. Een terechte taart voor de Pretpeurders.”

De nog enigszins vermoeid ogende grootvorst Richard verzekerde, in bijzijn van adjudant Ronald, met hese stem, dat de Pretpeurders verrast waren, maar ook bijzonder trots op deze originele verrassing van de VVD fractie.