Praktijkles ‘Red de Bij’ voor scholen

Aalsmeer – Voor alle basisschoolkinderen in Aalsmeer en de regio is de praktijkles ‘Red de Bij’ dé kans om te leren over het belang van de bij. Dutch Flower Group, familie van handelsbedrijven in bloemen en planten, roept vaders, moeders, juffen en meesters in Aalsmeer en omstreken op om de basisschool van hun kinderen aan te melden voor Praktijkles Red de Bij! Deze praktijklessen zijn in navolging van de eerdere lessen op 25 scholen in de regio Westland.

Super belangrijk

Op initiatief van Dutch Flower Group (DFG) is deze samenwerking met Deborah Post van Honey Highway voor het geven van zo’n praktijkles op scholen tot stand gekomen. “Dutch Flower Group ondersteunt van harte deze praktijklessen, want bijen en hommels zijn misschien wel heel kleine beestjes, maar ze zijn superbelangrijk in onze land- en tuinbouw. Niet alleen voor bevruchting van onze gezonde groenten en fruit, maar ook voor de natuur in onze eigen omgeving”, aldus Marcel Zandvliet, Director Marketing & CSR van DFG.

Bloemenzee

Harry Brockhoff, CFO van Dutch Flower Group: “Wij ondersteunen dit initiatief van harte, omdat we het betrekken van basisschoolkinderen bij het zaaien van wilde bloemen belangrijk vinden. In samenwerking met Honey Highway zaaien wij, met steun van de VVE en Stichting Leefbaar Schiphol, meerjarige bloemen in twee bermen langs de N213 en N196 dit voorjaar. Dit onderhouden wij met de bedrijven op het terrein VBA Zuid (tegenover Royal FloraHolland). Hier ontstaat deze zomer een bloemenzee met een oppervlakte van maar liefst 26.000 vierkante meter. De nectar en stuifmeel van deze streekeigen bloemen gaan voor een lange periode voedsel aan de bijen, hommels en vlinders leveren”, aldus Harry Brockhoff.

Interesse? Scholen kunnen zich eenvoudig aanmelden voor de praktijkles via info@honeyhighway.nl.