Poging straatroof bij de Molenvliet

Aalsmeer – Op donderdag 7 maart heeft tussen tien uur en kwart over tien in de ochtend een poging tot straatroof plaatsgevonden bij de Hornweg. Een fietsster werd bij de oversteek bij de Molenvliet ingehaald door een jongen en een meisje op een scooter. Vervolgens passeerde een jongen op een fiets, die probeerde de tas van de vrouw te stelen. Bij het passeren gaf hij een flinke ruk aan de tas die de fietsster over haar schouder had hangen.

De fiets van de vrouw begon flink te wiebelen, gelukkig is zij niet ten val gekomen. Ze was flink geschrokken, maar wist haar belager van zich af te schudden door hem een klap in zijn gezicht te geven.

Hierop begon de jongen en de twee op de snorfiets de vrouw uit te schelden. Ze kozen wel het hazepad en gingen er vandoor richting de Stommeermolen. De politie heeft een onderzoek in de buurt gehouden, maar het drietal is niet aangetroffen.

Mogelijk zijn er getuigen of inwoners die meer informatie hebben, zij worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

De jongen, die probeerde de tas van de vrouw te stelen, wordt geschat op 16 of 17 jaar. Hij is blank, heeft blond krullend warrig haar en een stevig postuur. De twee op de scooter worden ook 16 of 17 jaar geschat, beiden zijn blank. De jongen heeft blond haar.