Pauselijke onderscheiding voor Nico van Geijlswijk

Aalsmeer – Afgelopen zondag 3 maart is tijdens de Eucharistieviering het 60-jarig jubileum van Nico van Geijlswijk als organist van de Karmelkerk feestelijk gevierd.

In een bomvolle kerk  maakte voorganger Loek Seeboldt de omslag van een boom die goede vruchten draagt naar een organist die mooie klanken voortbrengt.

Het dames- en herenkoor, onder leiding van dirigent Elmar Reinhold, zong op volle sterkte de liturgische gezangen waaronder de Paus Gregoriusmis van Kees Schoonebeek. En dat met begeleiding van Moniek Zandvliet op dwarsfluit en natuurlijk van Nico van Geijlswijk op het orgel.

De kerk was prachtig versierd met bloemen, muziekbladen en muzieknoten. Op voorspraak van het koorbestuur had het Parochieteam van de Karmelkerk voor Nico de Pauselijke Onderscheiding, de Pro Ecclesia et Pontifice, aangevraagd. Deze werd hem van harte toegekend en door Pastor Loek Seeboldt opgespeld. Nico was bijzonder verrast en ontroerd.

Na de viering ging het feest nog even door in het Parochiehuis achter de kerk waar iedereen Nico kon feliciteren met zijn jubileum en onderscheiding. Tijdens de receptie werd Nico toegesproken door wethouder Wilma Alink die het belang van een organist in een kerk nog eens benadrukte.

Nico meldde zelf al dat hij zolang als het kan blijft orgel spelen en daar willen ze in de Karmelkerk  dankbaar gebruik van blijven maken.