‘Oud talent’ welkom bij walking football

Aalsmeer – Lachwekkend? Kinderachtig? Blessuregevaarlijk? De vooroordelen over walking football zijn talrijk, maar bij FC Aalsmeer rekenen 60-plussers elke woensdag om 10.00 uur af met al die misverstanden en beleven in ongedwongen sfeer volop plezier aan de nieuwste, snel in populariteit groeiende vorm van voetbal.

Walking football speel je met 6 tegen 6 op een kwart van een normaal voetbalveld, met kleine doelen en zonder keepers. Je mag niet rennen of slidings maken. Lichamelijk contact is taboe en de bal dient niet boven heuphoogte uit te komen. De nadruk ligt op het positiespel.

Bij walking football staan plezier en sociale contacten voorop. Het is een gezonde, speelse manier om te bewegen en tot op late leeftijd samen te genieten van het voetbal. Je bent nooit te oud om in je eigen tempo een balletje te trappen, zo bewijzen wekelijks de ‘old stars’ van FC Aalsmeer.

De ‘wandelende tak van voetbal’ is bedacht in Groot-Brittannië. De KNVB introduceerde  het spel zo’n zes jaar geleden in Nederland. Mede dankzij de ondersteuning door het Ouderenfonds wordt inmiddels bij zo’n 300 clubs de nieuwe voetbalvariant met veel enthousiasme gespeeld. De kosten voor de deelnemers zijn minimaal.

Bij FC Aalsmeer is het walking football op poten gezet door onder andere gerenommeerde oud-spelers Bram Landzaat en Ben van den Ham. Voormalig eerste elftal-keeper Jan Prevoo verzorgt de warming-up. De groep spelers, van wie sommigen na een ‘pauze’ van 40 jaar hun rentree maakten, kan nog wel wat ‘oud talent’ gebruiken.

Wie in zijn jonge jaren altijd met plezier heeft gevoetbald, kan nu op oudere leeftijd bij FC Aalsmeer zonder competitie-stress ervaren of walking football iets voor hem is. Blijf niet aan de kant staan. Kom vrijblijvend langs op woensdagochtend. Om te kijken, de sfeer te proeven (op het veld en in de kleedkamer), of meteen mee te doen. Na afloop staat de koffie klaar.