geen groei vliegverkeer

Aalsmeerbaan een week buiten gebruik

Amstelland – Schiphol voert van maandagochtend 2 tot zaterdagavond 7 november reguliere onderhouds-werkzaamheden uit aan de Aalsmeerbaan. Tijdens deze werkzaamheden is de start- en landingsbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer.

Werkzaamheden

Aan de Aalsmeerbaan wordt regulier jaarlijks onderhoud uitgevoerd waarbij de bovenste laag van het asfalt wordt vervangen en markering worden hersteld waar nodig, de hemelwaterafvoer wordt schoongemaakt en geïnspecteerd, bekabeling en elektra worden gecontroleerd en omliggende grasvelden worden gemaaid. De werkzaamheden worden uitgevoerd in samenwerking met Heijmans. Er wordt in verschillende ploegen gewerkt. De werkzaamheden gaan 24 uur per dag door om te zorgen dat de baan niet langer dan strikt noodzakelijk buiten gebruik is.

Aangepast baangebruik

Tijdens deze werkzaamheden is de Aalsmeerbaan niet beschikbaar voor vliegverkeer. De Buitenveldertbaan en Zwanenburgbaan (in zuidelijke richting) kunnen door de sluiting tijdens het onderhoud meer in gebruik zijn.

Vanwege werkzaamheden op de locaties waar de Aalsmeerbaan kruist met andere start- en landingsbanen is in de nachten van maandag tot en met donderdag (23.00 tot 06.00 uur) de Kaagbaan buiten gebruik. Op dinsdag- en woensdagnacht is aanvullend de Buitenveldertbaan buiten gebruik en kunnen de Polderbaan en Zwanenburgbaan ingezet worden.

Voor meer informatie of vragen over het vliegverkeer tijdens de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met BAS (Bewonersaanspreekpunt Schiphol). Het informatie- en klachtencentrum over het vliegverkeer van, naar en op Schiphol is telefonisch bereikbaar via 020-6015555 (maandag tot en met zondag van 9.00 tot 17.00 uur) of raadpleeg de website: www.bezoekbas.nl